The Jesus Lizard till Stockholm i september

the-jesus-lizard

The Jesus Lizard är förmodligen det enda band där orden ”äckligt”, ”fult” och ”obekvämt” är fulländade superlativ man bygger en biografi på. The Jesus Lizard är musik från det största nakna skrevet den här sidan av universum.

Någon gång kring 1987, efter ett havererat Scratch Acid, sökte sig sångaren David Yow till Chicago för att så ett nytt fult frö i den musikaliska floran. Tillsammans med Duane Denison och David Wm. Sims spelade de in ”Pure”, en trum-maskinsfylld noise-cocktail. Under sina första år som band (nu med en mänsklig trumis vid namn Mac McNeilly) levde de i en perfekt symbios med Chicago-labeln Touch & Go och producenten Steve Albini och släppte en kvartett av album (”Head”, ”Goat”, ”Liar” och ”Down”) som idag känns lika klassiska som ”White Album” eller ”Sympathy for the Devil”. Mellan 1996 och 1998 fixade Yow och company ihop två album för majorbolaget Capitol och i slutet av 1998 sade sig bandet ha gjort sitt. Kort och gott.

Tills nu.

Tidigt i år tillkännagavs det att The Jesus Lizard skulle spela på den välkända nättidningen Pitchforks årligt återkommande festival och den extremt hippa festival All Tomorrows Parties. Men även lilla Sverige har nu chansen att få se en glimt av Yows skrev då de besöker Stockholm för en enda spelning. Varning utfärdas.

DATUM
17 september – Oslo, John Dee
18 september – Stockholm, Debaser Slussen

BILJETTER
Stockholm. 240kr + 15kr serviceavgift (265kr i dörren). KÖP BILJETT.
Lugerbiljetter säljs på www.luger.se/biljetter.
Biljetterna säljs även på Pet Sounds, Record Hunter, Bengans Stockholm och Sound Pollution.

HEMSIDOR
www.thejesuslizard.net
www.myspace.com/thejesuslizardpage

Rulla till toppen