The Hope Conspiracy till Sverige i januari

the-hope-conspiracy

The Hope Conspiracy är så mycket mer än ett band. Det är en kraft, en religion, en räddning. Det kan låta överdrivet eller pretentiöst, men sanningen är att Hope Conspiracy engagerar på ett sätt som få andra band gör. De avviker från den gängse hardcore-mallen och har skapat sig en helt egen utgångspunkt där inga traditionella plattityder eller normer göre sig besvär. Och publiken följer, mer än gärna.

Vad som egentligen skiljer Bostonbandet från andra punk- och hardcoreband är deras förmåga att skriva låtar som etsar sig fast, både till melodi och till budskap. De har en sällsynt hitfaktor och texter som är det närmaste episk hardcore-poesi vi någonsin lär få uppleva.

När bandet debuterade i slutet av 90-talet var de från allra första början en kraft att räkna med. De rörde om i grytan och gjorde ett namn för sig redan på sin första turné och har sedan dess skapat sig ett stort, brokigt följe av fans. De har hunnit släppa fyra album och följer nu upp senaste succén ”Death Knows Your Name” med Ep:n ”True Nihilist” (Deathwish Inc.) som producerats av Kurt Ballou, gitarrist i Converge. Utöver smått legendariska Ballou samarbetar även bandet med Neeraj Kane som spelar gitarr samt skriver låtar till Hope Conspiracy, nu när hans tidigare all star-projekt The Suicide File lagt ned.

Det är nu tre år sedan vi hade chansen att se The Hope Conspiracy i Sverige men de är äntligen på ingång igen. Förbered dig på lika delar svärta och hopp. Det finns ett mörker i ljuset. Nästa år är vårt år.

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här. Förband tillkommer senare.

Rulla till toppen