The Gloria Story släpper nytt album

Inga utomstående producenter eller låtskrivare.

Inga dyra studios. Bara renodlad, hård garagerock med tydliga 60- och 70-talsvibbar. Inga ballader, inga fillers – bara 12 spår med själfylld, snabb, tuggande, och driven 70-talsrock.

På nya ”Born to Lose” fördjupar sig The Gloria Story i sina musikaliska rötter.

Alla spår av AoR har tvättats bort med grov rasp och lämnat plats för punkiga melodier som surfar loss över trasiga, riviga riffmattor. Här hittar vi ett skitigare, tyngre och mer basorienterat The Gloria Story. Inga ballader, inga fillers – bara 12 spår med själfylld, snabb, tuggande, och driven 70-talsrock. The Gloria Story tar vår vardagstristess och stöper om den till partyrock, som en lindrande snabbkur mot måndagsångest. Det låter inte perfekt eller polerat. Det låter mänskligt och ärligt – som fem killar i en källare som samlats kring en back starköl och en analogporta, vilket också var exakt så som ”Born to Lose” spelades in.

Där band som Graveyard utforskar 70-talets tyngre musik väljer Skövdebandet The Gloria Story att fokusera på decenniets gladare, mer partyorienterade hårdrock.

The Gloria Story mixar punkens attityd med rockmusikens energi – alltid med en humoristisk twist, analog feeling och med själen i ett mörkare register. The Gloria Story är ”ett välsmakande lyckopiller” som gruppen kallats i Closeup Magazine. Det är ett framgångskoncept som bygger på lika delar hysterisk energi, catchiga melodier, exhibitionism och entertainment. Debutskivan ”Shades of White”, producerad av The Hellacopters Boba Lindström, hyllades i musikmedier i hela Europa. Skivan hamnade på top10-listor över årets bästa plattor i Closeup och SRM, och gick rakt in på hårdrockstoppens 1:a plats i juni 2011. En platinumsingel för 20.000 sålda enheter av singeln ”OH NO (2010)” finns också på meritlistan, liksom mindre radiohittar med låtarna ”I can make you run” och ”Adore”.

Sedan starten 2009 har gruppen etablerat sig som en easy going turnémaskin – med över 150 spelningar, på bland annat Sweden Rock Festival, Skogsröjet, Eksjö Stadsfest och klubbar som Debaser, KB, Münchenbryggeriet och Sticky Fingers, på CV:t. The Gloria Story har dessutom turnérat i Europa, och agerat förband till exempelvis Thin Lizzy, Gliby Clarke (Guns n Roses) och H.e.a.t för att nämna ett urval. Bandet brinner för genuin old school rock och levererar ett ärligt lo-tech sound som blåst hatten av både skeptiker och fans från Gävle i norr, till Zürich i söder.

KOMMANDE SPELNINGAR
5 april – Husaren, Skövde
6 april – In store gig, Stockholm (TBA)
6 april – Heaven’s Gate, Stockholm
12 april – Sticky Fingers, Göteborg (w/ Siphon Fuel)
13 april – Rockhouse, Göteborg
26 april – Backstage, Trollhättan
27 april – Norra Piren, Hjo
3 maj – Kajskjulet, Halmstad
4 maj – Lotta Rock (w/ Bonafide)
25 maj – Kings Arms, Avesta

Rulla till toppen