Taking Back Sunday är tillbaka

taking-back-sunday-album-2011Den 29 juni släpps det självbetitlade comeback-albumet från Taking Back Sunday, som är det första med orginaluppsättningen sen debuten Tell All Your Friends som släpptes 2002.

Sångaren Adam Lazzara, gitarristen Eddie Reyes och trummisen Mark O’Connell har återförenats med sångaren/gitarristen John Nolan och bassisten Shaun Cooper som lämnade bandet 2003.

“Sometimes it takes some time to remember where you were headed in the first place and the people you intended to go there with…”Taking Back Sunday

Debuten Tell All Your Friends sålde över en miljon exemplar världen över och hitsingeln Cute without the E lanserade bandet som ett av de mest inflytelserika rockbanden av sin tid. Albumet spelades in i Los Angeles tillsammans med Eric Valentine (Queens of the Stone Age, All American Rejects). Det självbetitlade albumet är det femte i bandets karriär, den första låten från albumet heter El Paso och har redan blivit en livefavorit bland fansen. Första singel heter Faith (When I let you down).

Via bandets hemsida www.takingbacksunday.com kan man förbeställa albumet och få en limiterad utgåva som innehåller sex demolåtar och en nedladdning av El Paso. Det kommer även med en elva exklusiva posters är inspirerade av låtarna på albumet. Alla limiterade utgåvor från hemsidan är signerade av bandet.

Bandet ger sig ut på turne för att supporta skivan, de spelar bland annat på Reading- och Leeds-festivalerna, för tillfället finns inget Sverige-datum planerat.

Sedan debutalbumet släpptes har Taking Back Sunday släpps tre studioalbum, som har sålt över 2 miljoner världen över, de har turnerat med bland andra Blink 182, Linkin Park och Weezer.

Cooper och Nolan jobbade med ett annat projekt under tiden och uppträdde på Conan O’Brien och headlinade the Warped Tour. De är alla rörande överens om att det finns en speciell kemi när de fem originalmedlemmarna samlas som inte har funnits sedan debuten.

Rulla till toppen