Svenska Taken By Trees till Storbritannien

taken-by-trees

I dagarna släpptes Taken By Trees Sverigeturné i december och nu kan Luger även stolt presentera två spelningar i Storbritannien!

Kanske var det personliga utrymmet för trångt eller kanske var inte allting som det ska vara när Victoria Bergsman lät kniven dra sig genom den sista tråden som höll henne kvar i The Concretes. Kanske var det inget särskilt egentligen. Kanske så är bara Taken By Trees en anledning till att återfå ett lugn i det egna kaoset.

För två år sedan träffades vi av en musikalisk komet i form av ”Open Field”. Det var Bergsmans solodebut. Till sin hjälp hade hon ett fotbollslag fullt av medmusikanter som trots sitt antal fick det att låta intimt och sparsmakat. Vi gillade det!

Nu, i år, släpptes album nummer två, ”East of Eden”, ett musikaliskt epos som tvingar in sufi-musiker från Pakistan, göteborgsproducenten Dan Lissvik och en pandabjörn i samma rum och låter leken börja. Bergsmans röst väser i takt med flöjter och ljuvliga körer. Dragspel brottas med tablas i ett lunkigt beat i den förunderliga covern på Animal Collectives ”My Girls” som byter kön och blir ”My Boys”. Vi gillar det!

DATUM
13 december – Glasgow, Mono
14 december – London, Garage

HEMSIDOR
www.takenbytrees.com
www.myspace.com/takenbytreesmusic

Rulla till toppen