Svenska Opeth inblandade i dödsolycka

opeth-2009

Tidigare i veckan råkade det svenska metalbandet Opeths turnébuss ut för en trafikolycka på väg från Dublin på Irland till den belgiska huvudstaden Bryssel. Ingen i Opeths följe skadades men föraren i den andra bilen, som hade gjort en plötslig u-sväng mitt på motorvägen, avled senare på sjukhuset av sina skador. Det har nu visat sig att det hela inte var en olycka utan mannen hade gjort detta medvetet och polisen hittade ett självmordsbrev i resterna av bilen.

”Jag har ingen aning om vem han var men jag måste säga att våra sympatier går ut till hans familj och nära och kära”, säger bandets sångare och gitarrist Mikael Åkerfeldt.

Vid olyckstillfället så befann sig bara basisten Martin Mendez och keyboardisten Per Wiberg i turnébussen då övriga medlemmar (Åkerfeldt, trummisen Martin ”Axe” Axenrot och gitarristen Fredrik Åkesson) valde att tillfälligt flyga hem till sina familjer istället för att spendera tre dagar i Bryssel innan bandets nästa konsert ikväll.

Opeth turnerar just nu som en del av turnén Progressive Nation 2009 tillsammans med amerikanska Dream Theater, Bigelf och Unexpect.

Rulla till toppen