Svenska Nexx går hem i Östeuropa

nexx

Johanna, Sebastian och Robert är trion NEXX, som utan att ens ha släppt en skiva på hemmaplan orsakar kaos när de syns bland fans i länder som Rumänien och Polen.

Musiken skriver och producerar bandet tillsammans med svenska hitproducenterna Jonas van den Burgh och Niclas Kings, som det senaste året stått bakom hits framförda av storstjärnor som September, Gathania och Kate Ryan. Med hjälp av Jonas och Niclas har listorna både i England och stora delar av världen erövrats.

NEXX officiella svenska debutsingel ”Synchronize Lips” som släpps i hemlandet denna vecka belönades i maj som ”Årets bästa internationella singel” vid polska ESKA Awards och gruppen framförde låten för en internationell miljonpublik på den klassiska Amfiteaterscenen varifrån Sopot Festival gått av stapeln sedan 1961. Bara härom veckan var det dags igen när Nexx belönades som ”bästa nya artist” vid Romanian Music Awards.

Nu är det alltså dags att låta den svenska publiken möta trion som träffades för några år sedan när alla tre var med i Stockholmsensembeln av ”Mamma Mia!”.

Gruppen jobbar nu på en utökad version av debutalbumet, som planeras för nordisk release under vintern 2010.

”Här kommer vi att få plats med remixer, bonuslåtar, videor och andra överraskningar – det här blir plattan som vi verkligen skulle vilja ha den själva”, säger Sebastian i Nexx som också är med och skriver det mesta av det nya materialet.

”Efter ett år fyllt av resande och spelningar där vi mött en helt fantastisk publik utomlands, finns det ingenting vi ser fram emot lika mycket som att äntligen få jobba och uppträda på hemmaplan”, säger Robert som berättar att gruppen planerar egna klubbspelningar i början av 2010. Nexx låg på den svenska danslistan redan 2006 med osläppt material som plockades upp av DJ:s runt om i landet.

”Vi vet hur man får igång ett klubbgolv med en bra show!” poängterar Johanna som ligger bakom det mesta av gruppens koreografi.

Rulla till toppen