Svenska musiktjänsten Revibe lanseras i Norden

Nu lanseras Revibe – den nischade streamingtjänsten för elektronisk musik. Med unika DJ-verktyg ska startupföretaget fånga musikintresserade runtom i Norden.

Revibe har funnits som en öppen betaversion i Sverige sedan 2012 och tar nu ett steg framåt och lanserar i Norge, Danmark och Finland. Nu kan alla fyra länderna ta del av tjänstens nischade musikkatalog och unika DJ-funktionalitet. Tjänsten går att testa gratis i upp till 30 dagar och en prenumeration kostar från 49 kronor i månaden.

Inte som andra streamingtjänster
Så sent som 2012 släppte Revibe en betaversion av sin tjänst i Sverige. Sedan dess har 20 000 användare strömmat till, mycket tack vare tjänstens unika DJverktyg och mixningsfunktioner. Till exempel har Revibe en Automixer som taktmixar övergångarna mellan alla spår i tjänsten och får en spellista att låta som ett DJ-set. Och för den som vill ta ett steg längre finns en DJ-mixer som kan användas för att mixa spår manuellt. Men framförallt är Revibe först med att samla svåråtkomlig och attraktiv elektronisk dansmusik på en och samma plats.

Elektronisk musik fortsatt stort
För att säkra tillförseln av ny musik sluts hela tiden nya avtal med skivbolag.

I dag finns ingenting hetare än elektronisk musik. Musikscenen just nu stavas Avicii men även undergroundscenen växer starkt. Vi satsar på att bli mer än bara en streamingtjänst, där DJ-verktyg och en Nordenlansering bara är ett steg på vägen. Självklart kommer vi att utöka tjänsten med mer unik funktionalitet och siktet är även inställt på att expandera till flera marknader utanför Norden, säger Magnus Örn Berg, VD och en av tjänstens tre grundare.

Rulla till toppen