Supernova Records lanseras

Distributören och skivbolaget Bonnier Amigo har valt att lansera en ny etikett vid namn Supernova Records som kommer att arbeta med både etablerade artister såväl som nya talanger inom rock och metal. Ansvarig för den nya etiketten blir Johnny Hagel som tidigare arbetat med band som Slipknot och Opeth på Roadrunner Records. Han har även ett förflutet som basist i metalbanden Sundown, Tiamat och Lithium.

Den första utgåvan blir debutplattan från Malmö-bandet Royal Republic som följs av ytterligare en debut från Umeå-bandet Hate Ammo vilka tog sig till final i tävlingen Bandit Unsigned. Därefter är det tid för ännu ett Umeå-band – Three Minute Madness – att släppa nytt album.

Supernova Records har redan nu ett tiotal band kontrakterade. Bland övriga finns April Divine och The Animation. Målsättningen är att bli den ledande hårdrocksetiketten i Norden och man räknar med att släppa minst tio album under det första året.

Distribution kommer att skötas av Bonnier Amigo och man förhandlar just nu med utländska samarbetspartners. Digital distribution kommer att hanteras globalt av IODA Nordic.

Rulla till toppen