Stockholm Pride och DN-galan uppmanar alla att #HyllaEmma

Den uppmärksammade kampanjen #GoWest och DN-galan går ihop och uppmanar, inför kvällens IAAF Diamond League-tävling och Emma Green Tregaros medverkan, alla i Sverige att skicka en hyllning till höjdhopperskan för hennes regnbågsfärgade naglar under friidrotts-VM.

– Emmas naglar var en oerhört viktig aktion och ett starkt ställningstagande för hbtq-personers rättigheter. Nu gäller det att vi fortsätter lyfta frågan efter att TV-kamerorna i Moskva slocknat. DN-galan som är Sveriges största årligen återkommande sportevenemang känns därför som en perfekt tid att #HyllaEmma på hemmaplan, säger Jessica W Sandberg, kampanjchef för #GoWest.

– För oss är det ett viktigt och självklart ställningstagande att visa att vi står bakom Emma Green Tregaros hyllning till kärleken. Friidrott och idrott är till för alla och det handlar om att respektera varandra. Därför väljer vi att #HyllaEmma, säger Jan Kowalski, ordförande för DN-galan.

Det var på förra veckans friidrotts-VM i Moskva som Emma Green Tregaro målade sina naglar i regnbågens färger för att uppmärksamma att kärlek till en annan människa inte kan vara fel och för att sprida glädje. De regnbågsfärgade naglarna blev en världsnyhet i och med Rysslands anti gay-lagar.

– Utvecklingen i Ryssland är extremt skrämmande och när offentliga personer väljer att delta i kampen för mänskliga rättigheter bär det en enorm tyngd. Med dagens aktion hoppas vi att så många som möjligt visar samma civilkurage och solidaritet som Emma och att ännu fler tunga namn tar ställning, fortsätter Jessica W Sandberg.

För att hylla Emma Green Tregaro:
1. Gör din egen tolkning av hur du vill lyfta Emmas ställningstagande.
2. Sprid det i sociala medier med #HyllaEmma och #GoWest
3. Kom till DN-galan och #HyllaEmma på plats
4. Glöm inte att kärleken kommer i alla regnbågens färger.

Rulla till toppen