Stjärnspäckat i musikalen “Livet är en schlager”

Jonas Gardells “Livet är en schlager” blir musikal! Succéfilmen ”Livet är en schlager” görs om till scenmusikal av Jonas Gardell med musik av Fredrik Kempe. I de bärande rollerna ser vi Peter Jöback, Helen Sjöholm, Johan Glans, Jonas Helgesson, Måns Möller, Katarina Ewerlöf, My Holmsten och Frida Westerdahl.

Nyligen presenterades den stjärnspäckade och något udda ensemblen vid en presskonferens på Cirkus i Stockholm.

Musikalgudinnan Helen Sjöholm och komikern Johan Glans spelar det schlagertokiga paret Mona och Bosse.

Som den transsexuella Candy Darling ser vi vår internationella musikalgigant, Peter Jöback, medan schlagerdivan Sabina spelas av Frida Westerdahl från Stockholms Stadsteater.

En medverkande som är mer känd i standup-sammanhang än för musikaler är Måns Möller. Han gör rollen som Monas producent.

Jonas Helgesson, komikern och författaren till ”Ett CP-bra liv” spelar David, den cp-skadade killen som skriver sången ”Aldrig ska jag sluta älska dig”.

Guldbaggebelönade Katarina Ewerlöf spelar Melodifestivalens producent och dess programledare görs av My Holmsten.

Jonas Gardell regisserar och skriver manus och schlagermästaren Fredrik Kempe komponerar musiken. Anna Asp, som fick en Oscar för “Fanny och Alexander” gör scenografin, och kostymerna skapas av ingen mindre än Christer Lindarw. Regiassistent är Edward af Sillén och kapellmästare Martin Östergren.

“Livet är en schlager” har premiär 11 september 2014 på Cirkus i Stockholm och biljetterna släpps tisdag 19 november kl 09:00.

Ensemblen i “Livet är en schlager”

Huvudrollen som den schlagertokiga fyrabarnsmamman Mona görs av Helen Sjöholm, en av våra mest uppskattade och efterfrågade artister, som vi tidigare sett göra huvudrollen i musikaler som ”Kristina från Duvemåla”, “Chess”, “My Fair Lady” och “Aniara”.

I den tunga rollen som Monas transsexuella bror Candy Darling ser vi Peter Jöback, en av Sveriges starkast lysande stjärnor och största musikalexporter någonsin. Han har senast spelat huvudrollen i ”Phantom of the Opera” i London’s West End och på Broadway.

Jonas Helgesson gör rollen som den talangfulla och cp-skadade musikern David, som Mona jobbar för. Jonas Helgesson är författare, föreläsare och standup-komiker. Han har bland annat skrivit uppmärksammade boken “Grabben i kuvösen bredvid”. Nu gör han musikaldebut i “Livet är en schlager”.

Rollen som Monas schlagertokiga man Bosse görs av den älskade och prisbelönta komikern Johan Glans. Vid sidan av sina standup-turnéer har han bland annat spelat i den hyllade musikalkomedin “Spamalot”.

I rollen som schlagerdivan Sabina ser vi Frida Westerdahl. Hon har tidigare bland annat spelat i musikalerna “Sommarnattens leende” och “De tre musketörerna” på Stockholms Stadsteater.

Måns Möller, en av våra mest framträdande komiker på såväl tv som scen, gör i “Livet är en schlager” musikaldebut. Han gör rollen som skivbolagsproducenten Tony Borg, som plötsligt dyker upp vid Monas sida.

Katarina Ewerlöf gör rollerna som Samhall-föreståndare och tv-producent för Melodifestivalen. Det blir hennes andra runda i “Livet är en schlager” då hon är den enda i ensemblen som var med också i filmversionen från år 2000.

My Holmsten gör rollen som programledare för Melodifestivalen. Hon spelade huvudrollen i Jonas Gardells ”Människor i solen”, mot bland annat Sif Ruud och Johan Ulveson, som spelade 125 utsålda hus på Dramaten.

Rulla till toppen