Steve Earle till Sverige i oktober

steve-earle

I grund och botten är han en rotrockare, en uttolkare av folkmusik av alla de slag. Steve Earle letar lika gärna i städernas gränder som bortom bergen och slätterna för att hitta musikens ursprung. Han har sällan känts så nära och angelägen som på sina två senaste album, Grammy-vinnande ”Washington Square Serenade” och nysläppta ”Townes”.

Det senare står i fokus när Earle gör tre spelningar i Sverige, som inte liknar något han har gjort på bra länge. Den 26 oktober gästar han Storan i Göteborg, den 27 oktober Filadelfiakyrkan i Stockholm och den 28 oktober Palladium i Malmö. Ovanliga konsertlokaler, men som gjorda för en intim och sparsmakad solokonsert. En röst och en akustisk gitarr, kanske ett munspel – mer än så behövs inte. Det kommer att bli en helt annan upplevelse än när han uppträdde med en DJ förra året och visade hur lite han bryr sig om oskrivna genreregler.

På sätt och vis får vi två av det sena nittonhundratalets bästa låtskrivare på samma gång, då det nya albumet ”Townes” är en hyllning till mentorn Townes Van Zandt – Earle döpte till och med sin förstfödde son till Townes – och odödliga låtar som ”Pancho and Lefty”, ”White Freightliner Blues”, ”Brand New Companion” och ”Marie” kommer att uppta huvuddelen av kvällen.

”Efter att countrylegenden dog 1997 har Earle respektfullt väntat i skuggan av sin vän. Tills nu, när han kliver fram som den kanske mest behöriga, kompetenta och fredlösa uttolkaren av de här, några av de vackraste countrysånger som någonsin skrivits”, skrev Elin Unnes i Svenska Dagbladet. Bättre än så kan man inte sammanfatta Earles senaste artistgärning. Det kommer att bli tre minnesvärda konserter.

Hemsidor:
www.steveearle.com
www.myspace.com/steveearlemusic

Speldatum:
MÅNDAG 26 OKTOBER – STORAN, GÖTEBORG
TISDAG 27 OKTOBER – FILADELFIAKYRKAN, STOCKHOLM
ONSDAG 28 OKTOBER – PALLADIUM, MALMÖ

Biljetter till konserten släpps den 10 augusti. Se www.aeglive.se för länkar till respektive konsert.

Åldersgräns: 13 år

Rulla till toppen