Stefan Sundström till Storsjöyran

Efter en tids exil är landets varmaste och viktigaste punkpoet tillbaka med plattan ”Under Radarn” och en lång Sverigeturné i vår. I sommar kommer han tillbaka till Yran.

Efter en karriär som gått i ett med ett energiskt skapande av fjorton album, tre böcker och mängder av singlar och EPs valde Stefan Sundström hösten 2011 att ta en välbehövlig paus och tillfälligt lämna Sverige för vårt grannland i väst. När han kom tillbaka var det minst sagt med besked. Albumet Under Radarn släpptes nyligen och är en riktig kraftuppvisning. Det placerar sig bland det bästa landets punkigaste visångare presenterat. Välförtjänt nog gick det direkt in på albumlistans andraplats, en toppnotering i Sundströms långa och rika karriär. Att hans varma, okonstlade och sympatiska tilltal varit efterlängtat står därmed utom tvivel.

Albumet följs av en lång turné på trettiotalet datum i både Norge och Sverige som han är ute på i skrivande stund. Med sig på turnén har han debutanten Skator, som också kommer till Yran.

Se Stefan och Skators videohälsning till Yranpubliken nedan.

Klara för festivalen sedan tidigare är bl a Bad Religion (US), In Flames, Crystal Castles (CAN), First Aid Kit, Mando Diao, Stiftelsen och Ulf Lundell, Darin, Adrian Lux, Olle Ljungström, El Perro Del Mar mfl.

Rulla till toppen