Sony Music tecknar avtal med INGRID

INGRID skapades efter flertalet nattsvarta koppar kaffe på Mellqvist’s i Stockholm; ett ställe där långa män, hemvändande stjärnor, sjömän, små knoddar och kvinnor så vackra att det gör ont, kommer samman för att diskutera det som skiljer oss åt, vem du är och vem du borde vara…

Bortom klagan över vargavintrar och avsaknaden av en riktigt bra mexikanska sylta, började andra ämnen att surra kring kaféborden. Skulle vi inte kunna skapa något rakt från hjärtat direkt till folket utan några mellanhänder? Är det inte 2012?

I ett hjärtslag var INGRID skapat. Bestående av medlemmar som Miike Snow, Lykke Li, Peter Bjorn and John, Nicole Morier, Jocke Åhlund, Johanna Beckman, Jonas Torvestig, Tomas Nordmark och Nille Perned, tänker sig INGRID vara ett hem för en ny armé av musiker och artister. I rummet för samarbete och skapande av ett audiovisuellt collage, står INGRID för den okomplicerade plattformen.

Gud välsigne internet, länge leve vinylen, och INGRID – jag är så glad jag hittat dig.

INGRID’s första release, INGRID Volym 1, är en samlingsskiva som samlar kollektivets alla medlemmar i konstellationer och soloprojekt med aldrig tidigare släppt material. Volym 1 släpps på Record Store Day den 21:a april och finns på limiterad vinyl – både exklusiv och normalutgåva – samt på digitalt format och följs av album, EP’s och singlar från INGRID’s medlemmar.

Rulla till toppen