Sonic Syndicates basist skadad vid videoinspelning

sonic-syndicate-karin-bloodbath-2010

När det moderna metalbandet Sonic Syndicate från Falkenberg nyligen spelade in sin nya video ”Turn It Up” så skadades basisten Karin Axelsson allvarligt. Incidenten inträffade i en scen där medlemmarna i den framgångsrika gruppen mördas med hjälp av en gitarr. Det hela skulle självfallet simuleras men av någon anledning så träffades Karin av instrumentet på riktigt vilket turligt nog ”bara” resulterade i en blödning och hjärnskakning. Eftersom scenen skulle vara en av höjdpunkterna i den nya video så var gitarristen Roger Sjunnesson framme med mobiltelefonen och tog ovanstående bild av Karin efter olyckan.

Det är i nuläget oklart om hon kan delta i Sonic Syndicates nästa spelning nu på söndag.

”Det som började som ett skämt blev snart bitter verklighet. Det såg så verkligt ut när hon träffades att vi nästan applåderade men vi insåg snart att hon träffats på riktigt. Vi blev då chockade och rädda. Karin rörde sig långsamt och det var blod överallt – hennes egna och låtsasblod. Det var riktigt, riktigt skrämmande!”, berättar Sjunnesson.

”Wow! Det där var en märklig upplevelse. Det som skulle ha varit ett låtsasmord för en kul video blev nästan en snuffilm. När jag träffades blev jag överraskad och chockad samtidigt men jag antar att mina pojkar blev mer rädda än jag själv, haha. Jag har fortfarande rejäl huvudvärk vilket suger och jag vet verkligen inte om jag kan göra nästa konsert med bandet eftersom jag känner mig konstant snurrig men jag kommer att göra allt för att det ska ske.”, säger Karin Axelsson.

Videon till ”Turn It Up” kommer att släppas i slutet av september. Låten är tagen från bandets nya album, ”We Rule The Night”, vilket släpps i Europa den 27 augusti genom den tyska metalgiganten Nuclear Blast Records.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen