SJ instiftar nytt musikalpris

sj-opera

SJs satsning på nöjesevenemang har blivit en succé. Nu instiftar SJ tillsammans med Tidskriften Opera Sveriges nya musikalpris.

– Intresset för musikaler växer. Nu är det dags att våra finaste musikalartister uppmärksammas på samma sätt som våra skådespelare, säger Nina Hornewall, försäljningsdirektör på SJ.

För ett år sedan inledde SJ sin nya satsning på försäljning av evenemangspaket. Under det senaste året har SJ sålt biljetter till stora musikaler som The Producers, My Fair Lady, Cats och Hairspray. Tusentals resenärer från hela Sverige har tagit chansen att ta tåget direkt till musikalupplevelser.

I somras inledde SJ samarbeten med musikaler på bland annat Göteborgsoperan och Värmlandsoperan. I Göteborg har Guys and Dolls precis haft premiär och i Karlstad gör Maria Lundqvist succé som musikalstjärna i Sunset Boulevard.

– Vi tycker att det är kul att vara initiativtagare till en prestigefylld utmärkelse för den svenska musikalbranschen. Gensvaret på våra musikalbiljetter och evenemangspaket från kunder och resenärer har varit mycket positivt. Därför känner vi ett starkt publikt stöd när vi nu instiftar ett helt nytt musikalpris tillsammans med Tidskriften Opera, säger Nina Hornewall.

Internationellt finns det flera stora musikalpriser, exempelvis Laurence Olivier Awards i England och Grammy Award i USA och i Sverige finns Guldmasken. Tidskriften Opera och SJ instiftar nu ett renodlat musikalpris. Prissumman är 25000 kronor och den första pristagaren avslöjas i början av nästa år.

I juryn som utser den första pristagaren sitter Anders Berglund, kompositör, kapellmästare, musiker, producent, Peter Schéle, ordförande och ansvarig för public affairs för Konserthuset, Meta Bergqvist, producent, Jan Forsberg, vd för SJ, Nina Hornewall, försäljningsdirektör för SJ, Sören Tranberg, chefredaktör samt Bengt Möller, styrelseledamot, Tidskriften Opera.

SJ räknar med att sälja 75000 evenemangsbiljetter under 2009. För den som bokar en evenemangsbiljett via SJ och även vill resa tåg till evenemanget kostar tågbiljetterna från 49 kronor med SJs tåg. Resenärerna kan även lägga till hotellpaket till rabatterade priser eftersom SJ samarbetar med flera stora hotellkedjor i Sverige.

Bilden: Juryn som utser det nya musikalpriset är från vänster Nina Hornewall, försäljningsdirektör SJ, Peter Schéle, PA-chef Konserthuset, Bengt Möller, Tidskriften Opera, Jan Forsberg, VD SJ, Sören Tranberg, chefredaktör Tidskriften Opera, samt Meta Bergqvist, TV-producent. Foto: Claes Salomonsson

Rulla till toppen