Sebastian Ingrosso och Peter, Björn and John till Sziget

Vi firar våren med att släppa ytterligare 24 artister som kommer att uppträda på den 21:e upplagan av Sziget Festival:

Sebastian Ingrosso / Peter Björn and John / Ska-P/Editors / Bad Religion / Woodkid / Empire Of The Sun / Everything Everything / Dizze Rascal / Enter Shikari / Chris Liebing / Katy B / Netsky Live / Totally Enormous Extinct Dinosaurs / ZAZ /Skip & Die / Skunk Anansie / Alex Clare / Chase & Status Live / Tame Impala / Michael Kiwanuka / Wax Tailor / Left Boy/Afterhours

Om Szigetfestivalen:
Szigetfestivalen är en av Europas absolut största multikulturella händelser, festivalen slog upp dörrarna år 1993 och firar redan sin 21:a upplaga. Sziget huserar under en vecka nästan 400 000 hängivna åskådare från over 70 olika länder på en sagolik ö i centrala Budapest, och tillhandahåller där en komplett vecka av festivalupplevelser med oavbruten feststämning, fantastiska konserter och en stad som har allt att uppleva.

Sziget är flera festivaler i en, ett veckolångt event med runt 60 olika mötesplatser och program. Artisterna på plats har en spännvidd av de absolut största banden inom pop/rock, electronica och världsmusik, men du kan också uppleva metal, jazz, blues och till och med lite klassiska akter medan du vandrar runt på det enorma festivalområdet.

Sziget handlar inte bara om musik, utan även en mängd olika kulturella influenser så som teater, cirkus och utställningar. Sziget är t.ex den enda stora festivalen där du kan hitta ett “roma tent”, inte heller att förglömma att festivalen går av stapeln mitt i centrala Budapest, som bara i sig självt är en av världens mest levande städer för både turism, historia, spa och kultur.

Att ta sig till Sziget är inte heller svårt, det finns en hel rad av olika transportsätt – allt från buss, tåg, flyg, bil och till och med båt är möjligt, och när det kommer till boende så är även det oerhört simpelt att tillhandahålla – de allra flesta besökarna huserar på festivalområdet, i olika tält och husvagnar, men om det inte är din kopp té så kan du vara lugn – det finns det även en stor valmöjlighet av hotell och vandrarhem i närheten.

2012 års live-sändning från festivalen (streamad på YouTube) följdes av en oerhörd mängd människor, ungefär fem miljoner tittare följde där Szigetfestivalen.

Rulla till toppen