Se Oasis på MTV på fredag

Oasis bandfoto
Oasis bandfoto
MTV ger dig ett frikort till de mest exklusiva spelningarna från hela världen via MTV World Stage. Där bjuder de på konserter från några av världens mest populära artister från flera olika genrer.

Nu är det dags för det brittiska indiepopbandet Oasis. De bildades 1991 med Liam Gallagher i spetsen. Brodern Noel anslöt till gruppen 1993. Med 60 miljoner sålda album i världen är bandet mest känt för sitt album (What’s the Story) Morning Glory. Det är Storbritanniens näst mest sålda album någonsin med hits som Wonderwall och Don´t Look Back In Anger.

I augusti 2009 lämnade Noel Gallagher bandet och det spekulerades i om bandet skulle upplösas eller inte. Idag står det klart att de kvarvarande medlemmarna kommer att fortsätta, men under ett nytt namn. Noel Gallagher planerar att göra en solokarriär med två konserter i Royal Albert Hall den 25 och 26 mars som avstamp. Oasis upplöstes officiellt i februari 2010.

Oasis första album Definitely Maybe (1994) utsågs 2006 till ”Bästa Album Någonsin” av den brittiska albumlistan som då firade 50 år och som i samband med det gjorde en omröstning kring alla de album som funnits på listan sedan starten. I omröstningen slog Oasis band som Beatles, The Smiths, Stone Roses, Rolling Stones och Radiohead.

Oasis tredje studioalbum Be Here Now (1997) är det snabbast säljande albumet någonsin i Storbritanniens historia. Det sålde 695 761 exemplar bara under de första fyra dagarna efter släppet och låg även listetta i 28 länder även det endast fyra dagar efter albumsläppet.

År 2000 släppte de Standing on the Shoulder of Giants. Ett album som togs illa emot av både fans och recensenter. Sen dess har de släppt två album; Heathen Chemistry (2002), och Don’t Believe the Truth (2005). Det senaste albumet har lyckats väl både i Storbritannien och internationellt. Bandet turnerade under hela 2005 över hela världen inför slutsålda arenor.

Oasis har många fans världen över. Till och med Vatikanen, som inte är känd för att förespråka populärkultur, har nu listat musik som de rekommenderar. Däribland hittar man Oasis album (What’s The Story) Morning Glory?

Oasis nomineringslista kan göras hur lång som helst. Missa inte denna livekonsert nu på fredag klockan 22.00 på MTV med Oasis som kom att bli ett av 90-talets största och mest betydelsefulla band.

MTV World Stage kommande konserter:
• 12 mars – Red Hot Chili Peppers, konsert från Milano.
• 19 mars – Lady Gaga och Black Eyed Peas, konsert från Malta.
• 26 mars – Artic Monkeys, konsert från Valencia, Spain.
• 2 april – Foo Fighters, konsert från Wembley Arena, London.
• 9 april – Nirvana, konsert från Reading, England.

Rulla till toppen