Saxon till Sverige i oktober

saxon-2007

Miljoner sålda album och ledare av det tidiga 80-talets heavy metal-explosion, med oförglömliga singlar som ”Princess of the Night” och ”747” Den 23 oktober besöker de brittiska metalkungarna Saxon Mejeriet i Lund för en exklusiv Sverigekonsert. Biljetterna släpps den 14 augusti.

Det som började i engelska South Yorkshire i slutet av 70-talet, kom några år senare att bli ett av Europas främsta heavy metal-grupper bredvid storheter som Iron Maiden och Judas Priest. De slog igenom 1980 med sitt andra album ”Wheels of Steel” som fortfarande ses som en av genrens stora milstolpar.

En rad täta skivsläpp följde under 80-talets första hälft och bandet växte i samma rasande fart. I Europa gjorde de tidigt en utsåld turné med ingen mindre än Ozzy Osbourne som support. I USA gjorde gruppen ett otal turnéer genom staterna, bland annat med förband som lystrade till namn som Metallica och Mötley Crüe.

Tre decennier efter sitt debutalbum släppte de i år nya plattan ”Into The Labyrinth”. En i hög grad imponerande skiva som bevisar att bandet otroligt nog fortfarande har väldigt mycket mer att ge oss.

Hemsidor:
www.saxon747.com
www.myspace.com/planetsaxon

Speldatum:
FREDAG 23 OKTOBER – MEJERIET, LUND

Biljetter till konserten släpps den 14 augusti, kostar 295+ serviceavgift och säljs på www.eventim.se.

Åldersgräns: 18 år

Rulla till toppen