Satyricon släpper nytt album i höst

De norska black metal-veteranerna Satyricon kommer i februari att gå in i studion för att påbörja inspelningen av ett nytt album som väntas släppas i september. En del nytt material kommer att framföras live redan i slutet av mars på Inferno-festivalen i Oslo.

I en intervju förra sommaren berättade gruppens ledare Sigurd ”Satyr” Wongraven i en intervju om bandets beslut att ta en lång paus efter att ha avslutat en lång turné 2009:

”Jag kände att Satyricons cykel hade blivit något helt annat än vad jag önskade. Det blev så här: skriva, repa, spela in, marknadsföra, turnera, sen precis samma sak återigen. Och igen. 2009 nådde jag en punkt där jag tänkte vad är poängen med det här? Är det här anledningen till att jag började spela musik? Absolut inte. Det var aldrig mitt mål att hamna i en sådan situation. Det är inte så att jag drömde om att bo på en buss. Det var inte mitt mål i livet. Eller att leva mitt lev i en resväska. Det var aldrig min plan. Min plan var att skriva musik, spela in musik och släppa musik och sedan göra någon enstaka spelning och turné… För mig blev det nästan som ett val mellan att lägga ner bandet eller ta en paus.”

Satyricons senaste album, ”The Age Of Nero”, släpptes 2008 och nådde femte plats på den norska albumlistan. Detta var bandets sämsta placering sedan ”Rebel Extravaganza” släpptes 1999. ”Volcano” (2002) placerade sig på nummer fyra medan ”Now, Diabolical” klättrade ända till andra plats på listan.

Rulla till toppen