Samling släpper ny singel och video med Eva Dahlgren

Efter att ha blivit grammisnominerade med sitt debutalbum ”När mullret dövar våra öron blir vi rädda” följde Samling i våras upp det med albumet ”Annanstans” som producerats av Jari Haapalainen. Singlarna ”Varje sekund, varenda minut” och ”Över all bullshit” har gått varmt på P3. Nu släpps nya singeln ”Natten” i en ny re-vocal version med Eva Dahlgren.

”Under inspelningen av albumet ”Annanstans” var det olika läger inom bandet angående låten ”Natten” och om den skulle vara en del av albumet – eller inte. Det var en av låtarna som stack ut från det vi hade gjort tidigare och den var lite knepig att sätta när vi väl skulle spela in.

Någon sa ”Vafan, ska inte bara Eva Dahlgren sjunga låten? Då kommer den låta exakt som vi vill ha den”. Mest på skämt eftersom det kändes lite för stort för att bli verklighet. Långt senare när vi började prata singlar och remixer dök tanken upp om att istället göra en ”re-vocal” på ”Natten” – med Eva Dahlgren på sång. Vi frågade henne. Och hon gillade låten och idén!

Hennes röst är oemotståndlig och en av de mest klassiska i Sverige – och vi är grymt stolta och glada över resultatet.” – Samling, 10 oktober, 2013

Rulla till toppen