Salem Al Fakir fortsätter orkestersamarbeten

salem-al-fakir

Salem Al Fakir är aktuell med nya singeln ”Roxy”. Låten är veckans raket på Tracks och är andra singeln från albumet ”Astronaut” som släpptes i mars. I sommar och höst väntar festivalspelningar över hela landet och dessutom fortsätter Salem sitt framgångsrika samarbete med symfoniorkestrar.

I november 2008 gjorde Salem Al Fakir ett hyllat gästspel med tre utsålda konserter på Berwaldhallen i Stockholm tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester. Nu följer han upp succén. 17 augusti gör Salem en konsert tillsammans med Malmö Operaorkester på Malmöfestivalen. Orkestern har speciellt för detta tillfälle förstärkt sin redan drygt 60 musiker stora orkester och lovar en popupplevelse utöver det vanliga. I december spelar Salem återigen på Berwaldhallen tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester. Dirigent är även den här gången Hans Ek, och gästartist är gitarristen Jojje Wadenius.

– Det var fantastiskt att spela på Berwaldhallen och få uppleva samarbetet med orkestern. Tillsammans skapade vi en konsert jag är mycket stolt över. Nu ska det bli väldigt kul att få göra om detta, både i Malmö och Stockholm, säger Salem Al Fakir.

Turné sommaren och hösten 2009:
3 juli Skellefteå, Stadsfesten Skellefteå
10 juli Norrköping, Munken in the Park
24 juli Helsingborg, Helsingborgsfestivalen
27 juli Karlstad, Mariebergsskogen
5 augusti Stockholm, Mosebacke
7 augusti Strömstad, The Cod
8 augusti Kalmar, Kalmar Stadsfest
15 augusti Mariefred, Skottvångs Grufva
17 augusti Malmö, Malmöfestivalen
28 oktober Vara, Vara Konserthus
29 oktober Nyköping, Culturum
10-12 december Stockholm, Berwaldhallen

Fler spelningar tillkommer.

Rulla till toppen