Sad Boys Club släpper debutalbumet Lullabies från Lightning Tree den 5 maj

London-baserade alternativa rockbandet Sad Boys Club har meddelat att deras debutalbum Lullabies från Lightning Tree släpps den 5 maj via Modern Sky. Idag meddelade bandet även nya EU- och UK-turnéer under våren och delade även albumets ledningslåt och dess video ”To Heal Without a Scar (Is a Waste Of a Good Wound)”.

Sad Boys Club från London släpper debutalbum
Sad Boys Club från London

Mörka, mystiska och dystra

Mörka, mystiska och dystra, Sad Boys Club är redo att ha sitt genombrott år. Det nyutannonserade albumet Lullabies från Lightning Tree bygger på deras tidigare rad av EP-släpp som har sett dem samarbeta med artister som Fred Macpherson, Matty Healy, Phoebe Bridgers och fler.

Albumets ledningslåt ”To Heal Without a Scar (Is a Waste Of a Good Wound)” producerades och mixades av bandets basist Pedro Caetano och var en viktigt moment i skapandet av albumet. Emotionellt laddad och fylld med brännande intensitet är låten till sist rotad i att förbättra sig själv.

Lyrisk inspirationen

Vokalisten Jacob Wheldon berättade om talade om den lyriska inspirationen bakom den nya singeln:

”Ibland kan jag ha svårt att erkänna livet som verklighet, kanske vill jag bara inte det. Det resulterar ofta i dåliga konsekvenser för mig själv och de runt mig som jag sedan använder sånger för att på något sätt försvara – vissa skulle kanske påstå att det gör mig till en giftig narcissist (/man), jag är inte säker på att jag skulle avfärda det. Jag arbetar med det. Stor del av det här albumet handlar om att arbeta med vad det nu än är. Bli bättre? Det kom

ut under en särskilt svår period av skrivkramp och låste upp flertalet av skrivandet på skivan, så det känns som det enda sättet att börja.

Debuten Lullabies From The Lightning Tree markerar inte bara en resa för fyra vänner, utan också ett generationssamtal om självacceptans och kärlek för dem som fastnat i känslomässigt svåra skeden av sina 20-tal. Som Milan Kundera skriver i sin klassiker från 1984 ”Den outhärdliga lättheten att vara”, ”Den som har ett mål som är ’något högre’ måste räkna med att en dag få svindel. Vad är svindel? Rädsla för att falla? Nej, svindel är något annat än rädsla för att falla. Det är rösten från tomheten under oss som lockar oss, det är önskan att falla, mot vilken vi försvarar oss skräckslagna.” Kunderas komiska skepsis mot livet är en närvarande tema i Sad Boys Clubs debutalbum.

Kombinerar både The Cure och Death Cab

Genom att kombinera The Cures passion för känslomässigt sårbara rockhymner, The 1975:s lyriska förmåga och Death Cab for Cutie:s drivande gitarrbaserade ljud har Sad Boys Club utvecklat sin scenframträdande under flera år och stöttat artister som Spector, Swim Deep, Bombay Bicycle Club och The Slow Readers Club för att nämna några. Deras liveshower är dynamiska, dramatiska och med en rikedom av ny musik att spela för första gången, är de redo att bli en av Storbritanniens ”måste se” livegrupper.

BBC Radio 1’s Jack Saunders stöttar gruppen

Sad Boys Club har tidigare fått stöd från BBC Radio 1’s Jack Saunders, The Independent, CLASH Magazine, Dork Magazine, The Rodeo, Gigwise, The Line Of Best Fit, Whynow och många fler.

Sad Boys Club består av Jacob Wheldon (sång), Pedro Caetano (bas), Chris Holmes (gitarr) och Tom MacColl (trummor).

Sad Boys Club debutalbum Lullabies From The Lightning Tree släpps den 5 maj via Modern Sky. Nya singeln ”To Heal Without a Scar (Is a Waste Of a Good Wound)” finns tillgänglig nu. Sad Boys Club ger sig ut på turné i Storbritannien och Europa under våren.

Rulla till toppen