Rodriguez till Stockholm Music & Arts

Berättelsen om Rodriguez lämnar ingen oberörd. Searching for Sugar Man är en svensk Oscarsnominerad (håll tummarna inatt!) dokumentärfilm från 2012 i regi av Malik Bendjelloul. Efter de otroliga framgångarna för filmen har nu Rodriguez blivit en megastjärna och säljer ut stora arenor.

Rodriguez säljer hundratusentals biljetter världen runt och trycket på Stockholm Music & Arts kommer garanterat vara stort. Klart sedan innan är även att Prince gör sin första spelning i Stockholm på elva år. Även fyrfaldigt Grammis-belönade och internationellt hyllade First Aid Kit kommer till Skeppsholmen. Det är först till kvarn som gäller den 25 mars klockan 09.00 när biljetterna släpps. Först till kvarn.

Filmen Searching for Sugar Man har även den åkt ett internationellt ärevarv och tagit emot ovationer tillika priser på varenda filmfestival värd namnet. Inatt kan Searching for Sugar Man kamma hem en Oscar. Vi håller tummarna stenhårt och rekommenderar alla som inte sett filmen att se den.
Tack vare filmen har nu dess nav äntligen fått den riktigt breda välförtjänta uppmärksamhet han förtjänar. Rodriguez har för musikkännaren varit ett guldkorn i vinylbacken i månget år och har en ikonstatus på Dylanska nivåer.

Under 70-talet försökte Sixto Diaz Rodriguez, vilket är hans hela namn, slå igenom i USA. Men det funkade inte och han drog sig tillbaka. Men hans skivor fortsatte sälja utanför USA i länder som Zimbabwe, Nya Zeeland och Australien. Speciellt i Sydafrika, där bootlegs med hans skivor sålde i hundratusental. Enligt myten hade Rodriguez dött under en spelning, eller var det självmord? Det var först 1998 han själv upptäckte sin internationella status. Under 2000-talet har han återvänt till musiken och vi med många andra är minst sagt uppe i varv över att han kommer till Skeppsholmen i sommar.

Biljetterna till Stockholm Music & Arts 2013 på Skeppsholmen släpps den 25 mars klockan 09.00 via Ticnet.se (Köp aldrig biljetter från någon annan hemsida).

Rulla till toppen