Rickie Lee Jones till Sverige i vår

rickie-lee-jonesRickie Lee Jones firar trettio år som artist och hon gör det med fyra efterlängtade besök i Sverige. I vår gästar hon Göteborg den 4 mars, Stockholm den 7 mars, Uppsala den 11 mars och hon avslutar den 12 mars i Malmö. Biljetterna släpps den 7 december.

Med det sprillans nya albumet ”Balm In Gilead” i bagaget beger sig Rickie Lee Jones ut på Europaturné och om sitt senaste verk säger hon: ”Den här skivan är unik för mig eftersom det mesta från den är skrivet under de senaste tjugo åren. På alla andra skivor är materialet högst tre år men det här har trådar som sträcker sig genom många, många år. En del är nyskrivet men det mesta började för länge sedan och avslutades alldeles nyss. Den här skivan känns nästan som en debut för mig eftersom det annars bara är på debutskivor man har material som sträcker sig så långt bak i tiden”.

Albumet ”Balm In Gilead” släpptes i november och är en samling lika känslostarka som hjärtevärmande sånger med eftertänksamma texter. ”Balm In Gilead” är en skiva som rör sig kring teman som rötter och själ och det motsvarar ett livsverk från en kvinna vars bara namn är blivit egen genre. En ocensurerad och rå känsla inramad av en mycket stark röstkaraktär, med inslag av både r&b, gospel, folkmusik, blåsinstrument, jazz.

2009 är året då Rickie Lee Jones firar trettio år som artist. Redan 1979 slog hon igenom med sin självbetitlade debutalbum som hamnade på topplistan med hitsingeln “Chuck E.’s in Love” och som under samma period erhöll en Grammy för bästa nykomling. Få kvinnliga artister sjunger så hudnära och besjälat som Rickie Lee Jones. Hon lyckas med konststycket att blanda pop med jazz och få musiken att låta bra och intressant.

Under hösten har Rickie Lee Jones turnerat i USA och snart är det Europas tur.

Senast vi såg henne på svensk mark var april 2007.

Hemsida:
www.rickieleejones.com

Konsertinfo:
4.3 Stenhammarsalen, Göteborg
7.3 Stockholm, Berns Salonger
11.3 Katalin, Uppsala
12.3 Palladium, Malmö

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen