Reggaekungen Sizzla kommer till Sverige

sizzla

Sizzla har styrt och ställt med reggaevärlden sen mitten av 90-talet och med uppemot 50 album i ryggen är han reggaen och dancehallens absolut största. Den legendariske jamaicanen är nu klar för två Sverige-datum. Den 21 oktober ser vi honom på Göta Källare i Stockholm och den 22 oktober på Brew House i Göteborg. Biljetterna släpps den 11 september.

Sizzla var tillsammans med Buju Banton och Capleton en viktig ledsagare i det sena 90-talets enorma dancehall-våg. Genom att luta sig mot den roots reggae som slog igenom 20 år tidigare och krydda den med några av den moderna dancehallens starkaste melodier skapades hyllad reggae som fortfarande älskas av publik världen över.

Sen 1995 har Sizzla släppt ifrån sig över 45 soloalbum och medverkat på ett gäng samlingsskivor. Han är därmed utan tvekan en av våra mest produktiva artister idag. Senaste plattan, ”Ghetto Youth-ology”, släpptes i våras. Låtarna är signerade Sizzla och hans jamaicanska band The Firehouse Crew och när Sizzla landar i Sverige i oktober gör han såklart det med hela bandet i ryggen.

Hemsida:
www.myspace.com/sizzlakalonji

Konsertdatum:
21.10 Stockholm, Göta Källare
22.10 Göteborg, Brew House

Biljettinfo:
Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen