Regain Records tecknar avtal med ADA Nordic

Per Gyllenbäck och Jesper Thorsson
Per Gyllenbäck och Jesper Thorsson

ADA Nordic, en division inom Warner Nordic, och det ledande svenska metalbolaget Regain Records har slutit ett exklusivt distributionsavtal för Sverige. Avtalet gäller med omedelbar verkan.

Regain Records som är baserat i Malmö startade sin verksamhet 1997 av grundaren och VD’n Per Gyllenbäck. Från de tidiga framgångarna med Deranged, Embraced och In Flames har Regain Records utvecklats till ett av Sveriges mest dynamiska musikbolag med artister som Dismember, Marduk, Dark Funeral, Mustasch och Overkill för att nämna ett fåtal.

Per Gyllenbäck: ”Regain Records stödjer det bästa från metalscenen och ger våra artister ett hem där de kan producera album av högsta kvalitet. Samarbetet med ADA Nordic kommer att hjälpa oss med att arbeta med våra befintliga artister samt hitta nya, allt medan vi vet att vi har ett distributionsnätverk i världsklass.”

Jesper Thorsson, Manager, ADA Nordic: ”Vårt mål är att leverera den bästa försäljningen, marknadsföringen och distributionen till de bästa independentbolagen. Regain Records har en enastående backkatalog och bolagets förmåga att hitta och utveckla spektakulära artister varav många turnerar världen runt och tillhör det absoluta toppskiktet inom genren är fenomenal. Jag är mycket glad att välkomna det ledande svenska metalbolaget ombord och ser fram emot att utforska de möjligheter som detta samarbete skapar.”

ADA ger independentbolagen möjlighet att använda sig av ett flexibelt distributionssystem som sammanfogar effektiviteten och bekvämligheten från ett större musikbolag med känslan från det mindre. Bland de tjänster ADA Nordic erbjuder återfinns fysisk och digital försäljning, distribution, tillverkning, marknadsföring, synkronisering och licensiering. Efter lanseringen i USA 1993 har ADA inlett samarbeten med många av världens största oberoende musikbolag.

Rulla till toppen