Rammstein och Nile till Metaltown

metaltown-2010

Biljetterna till till vinterns Europaturné försvann på bara några timmar. Konserterna på både Globen och Malmö Arena i februari är totalt utsålda. Rammstein är utan tvekan större än någonsin!

Vi kan idag bekräfta att de tyska giganterna i juni intar Metaltown för sommarens enda konsert på svensk mark. Garanterat en av landets mäktigaste festivalbokningarna 2010!

Förra året slog Metaltown alla möjliga rekord när 22 000 besökare från hela Skandinavien invaderade metalhuvudstaden Göteborg och vad som nu är en av Sveriges största festivaler. Efter utökat publikområde sålde biljetterna slut för andra året i rad och två fantastiska dagar på Frihamnspiren följde, med hela 32 band på tre scener.

Utöver Rammstein är nu fantastiska Sabaton, Nile, Finntroll och Cynic som första band klara för den sjätte festivalen i ordningen, som går av stapeln den 18 och 19 juni 2010. Biljetterna släpps nu på måndag den 7 december kl 10.00.

Hemsida:
www.metaltown.se

Rammstein (GER)

Provocerande och chockerande, för all del. Jonas Åkerlunds video till singeln ”Pussy” skapade onekligen rubriker. Men framför allt annat är Rammstein musikaliskt banbrytande och en av metalvärldens mest tongivande styrkor sedan mitten av 90-talet. Idag är de ett av världens främsta rockband på toppen av sin karriär! Dessutom en bombastisk livemaskin av absolut största mått. Närmast ett monster på scen, med en show sprängfylld av pyroteknik och frälsande vansinne.

Med nya albumet ”Liebe ist für alle da” har de återigen skapat ett storverk tillsammans med den svenske producenten Jacob Hellner, som varit vid bandets sida sedan begynnelsen.

Sommarens konsert på Metaltown kommer vara stort. Riktigt stort.

www.myspace.com/rammstein

Sabaton (S)

Sabaton har sedan länge varit ett av våra främsta heavy metal-band. Två av deras fyra album har toppat svenska hårdrocklistan, men det är framför allt utomlands deras röster verkligen hörts. Stora turnéer har gjorts, bland annat tillsammans med band som Helloween, Edguy och Dragonforce. Och efter förra skivan ”Art of War” följde spelningar på Europas största festivaler, inklusive Wacken Open Air i Tyskland och Graspop Metal Meeting i Belgien.

Efter 10 år tillsammans har Sabaton nu skrivit kontrakt med världens största metal-skivbolag Nuclear Blast. I vår släpper de ett nytt album, nu med kraften bakom sig att erövra världen.

www.myspace.com/sabaton1

Nile (US)

Amerikanska Nile kan vara det mest nyskapande bandet genren skådat under 00-talet. Brutala, tekniska och med smakfulla orientaliska ingredienser och mysticism som extra krydda. De har kallats dödsmetallens Iron Maiden, vilket torde vara smickrande för de allra flesta.

Förra året besökte de Sverige på sin klubbturné. Nu aktuella med sitt sjätte och fullkomligt briljanta album ”Those Whom the Gods Detest”, återvänder de för en spelning på Metaltown.

www.myspace.com/nilecatacombs

Finntroll (FIN)

Från de finska skogarna någon uppkom Finntroll någon gång under 1997 med den originella idén att skapa folkmusikinspirerad metal. Ett par år släppte metalbolaget Spinefarm debutskivan ”Midnattens Widunder”. Andra albumet ”Jaktens Tid” blev en försäljningssuccé i hemlandet och gjorde att bandet även fick det erkännande det förtjänade i övriga Europa och även i USA.

I början av 2006 tog de sig äntligen över Atlanten för sin första USA-turné tillsammans med Sodom. Väl hemma igen började arbetet med konceptskivan ”Ur Jordens Djup” som släpptes för ett par år sedan då de också spelade på Metaltown.

Nu aktuella med det nya albumet ”Mot skuggornas värld” som kommer att släppas av skivbolaget Century Media.

www.myspace.com/officialfinntroll

Cynic (US)

Amerikanska Cynic släppte sitt första album ”Focus” redan 1993. Med sitt vilda experimenterande hittade de ett unikt sound med sin progressiva och tekniska death metal, influerad av jazz fusion. Något som var banbrytande och ett friskt nytt inslag för en scen där många skrek efter utveckling.

Efter debutalbumet dröjde hela 15 år innan de återvände med en uppföljare. Förra året släpptes äntligen plattan ”Traced In Air” och bandet som en gång satt standarden för teknisk metal, visar återigen vad just det innebär.

www.myspace.com/cyniconline

Biljettinfo:
18 – 19 juni 2010
Frihamnen, Göteborg

Biljetterna släpps via www.metaltown.se den 7 december kl. 10.00.

De första 1000 biljetter finns till ett rabatterat pris av 1300 kr inkl. serviceavgift. Därefter ordinarie biljettpris, 1450 kr inkl. serviceavgift.

Rulla till toppen