Raised Fist på Tyrol i oktober

raised-fist

En välbevarad hemlighet i hardcorekretsar? Nej, den som tror det måste ha bott under en sten de senaste åren. Idag är Luleå-kvintetten Raised Fist ett hushållsnamn för alla som gillar hård musik, punkt. I dagarna gjorde de bejublade festivalspelningar på West Coast Riot i Göteborg och Peace & Love i Borlänge.

Men att de är populära i punkigare sammanhang är inte så konstigt; de är kända som ett av scenens mest energiska liveband. Mer överraskande är att de gjorde stor succé på Emmabodafestivalen 2008 och öppnade en helt ny ljudvärld för indiepopparna i publiken. ”Allsång på Skansen” har nog den enda publik som inte skulle älska det här bandet (och tur är väl det, ärligt talat).

Den 7 oktober spelar Raised Fist på Tyrol i Stockholm, så vill du gå på en sjövild klubbspelning med dem är det säkrast att passa på nu. Turnén kommer att sträcka sig över flera kontinenter och det lär dröja länge innan killarna kommer hem igen.

Med sig i bagaget har de dessutom sitt femte album, som är så nyinspelat att ingen vet vad det heter ännu. Däremot kan man lätt gissa att det blir ännu mer omskakande än 2006 års fantastiska ”Sound of the Republic”, som gav bandet en stor internationell publik. ”Ett gäng käftsmällar så snyggt placerade att masochisten i en vaknar till liv och ber om mer”, skrev Linnéa Olsson i Svenska Dagbladet och fångade precis vad bandet handlar om.

Vill du ha mer – och det vill du – är det alltså Tyrol som gäller. Oavsett om du kallar dig punkare, metalskalle, hardcorefan eller till och med indierockare.

Hemsidor:
www.myspace.com/raisedfist

Speldatum:
ONSDAG 7 OKTOBER – TYROL, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 2 juli, kostar 295 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 13 år.

Rulla till toppen