Promoe och Invasionen spelar med Moneybrother

moneybrother-2009

Den 27 oktober blir det stor konsertfest på Cirkus i Stockholm. Förutom Moneybrother är det nu klart att det blir två till band; Promoe och Invasionen. På en och samma kväll kommer ni att få se på samma scen tre av Sveriges största egensinniga musikpersonligheter; Mårten Edh, Dennis Lyxzén och Anders Wendin.

Mårten Edh från Looptroop Rockers och Promoe, som med senaste skivan ”Kråksången” (hans första på svenska) verkligen tagit stora klivet in i folks hjärtan och öron. Numer uppträder han med det eminenta bandet Spiderdogs. Dennis Lyxzén från Refused, The (International) Noise Conspiracy och nu Invasionen. Och till sist; Anders Wendin – kvällens avslutning: Moneybrother.

Invasionen kommer även spela i Göteborg på Trädgår’n den 24 oktober. Dock ingen Promoe då.

Promoe och Invasionen
Promoe och Invasionen

OM INVASIONEN
Invasionen!!! Efter att ha spenderat 90-talet med att sätta en ny ribba för intensitet med Refused och 2000-talet med att turnera precis hela världen från Kina till Usa med The (International) Noise Conspiracy så är Dennis Lyxzén tillbaka med sitt nya band Invasionen.

Efter en sejour med klassika skivbolaget American Recordings och idoget turnernade i USA med INC så kommer han närmare hemmet än någonsin. För första gången så skrivs texterna på svenska och musik är rotad i en svensk musiktradition mycket mer än en amerikansk eller engelsk.

Invasionen har sin upprinnelse i ett projekt som hette The Lost Patrol Band. Ett band som fanns som ett slags projekt under 5 års tid. Med två fullängdare och en singel och en hel hög turnerande under sitt bälte så bestämde dom sig i januari 2008 för att det var dags att byta språk och riktning. Från en relativt lättsam powerpop/punk på engelska till mer allvarstyngd rock på svenska. Således föddes Invasionen. Förutom Dennis Lyxzen på sång och gitarr så består bandet av Anders Stenberg (Deportees m.m.) på gitarr, Robert Pettersson (Masshysteri, Regulations m.m.) på bas och Andre Sandström (The Vicious, Ds-13 m.m.) på trummor. 2010 markerar starten på ett nytt årtionde och då släpps också Invasionens debutalbum ”Hela Världen Brinner!”

DATUM:
24 oktober – Göteborg, Trädgår’n (Förband: Invasionen)
27 oktober – Stockholm, Cirkus (Förband: Promoe & Invasionen)

BILJETTER
300kr + serviceavgift. KÖP BILJETT.
Biljetter säljs på www.eventim.se och 0771-651 000.

Rulla till toppen