Polsk dödsmetall slår Michael Jackson

behemoth

Det polska dödsmetallbandet Behemoth har oerhörda framgångar världen över just nu med sitt nya och nionde studioalbum ”Evangelion” vilket släpptes i augusti genom Nuclear Blast i Europa och Metal Blade Records i Nordamerika.

I hemlandet, där de är hårt kritiserade av grenar av den katolska kyrkan, så toppar plattan nu den officiella albumlistan för tredje veckan i följd. Detta efter att ha placerat sig på andraplatsen direkt när albumet släpptes, precis efter popgiganten Michael Jackson som nu alltså passerats. Bandets ledare, tillika gitarrist och sångare, Adam ”Nergal” Darski säger sig vara överraskad över att ha lyckats med detta i ett annars mycket konservativt land och tackar alla som köpt albumet.

”Evangelion” har också placerat sig på flera andra länders albumlistor med bland annat en 17:e plats i Finland och en 5:e plats på holländska indielistan. I USA så har man lyckats ta sig in på plats 56 på Billboard-listan.

Behemoths nya video till låten ”Ov Fire and the Void” fortsätter att skapa uppståndelse och den har nyligen förbjudits av de nya religiösa moralpredikanterna MTV. Videon, som spelades in av Grupa 13 i Polen, kan dock ses i sin helhet nedan.

I november kommer Behemoth att besöka Sverige för tre spelningar i Göteborg, Malmö och Stockholm tillsammans med svenska Scar Symmetry samt amerikanska DevilDriver och Arsis. Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Behemoth ”Ov Fire And The Void” from Metal Blade Records on Vimeo.

Rulla till toppen