Piteå Dansar och Ler får ny festivalchef

asa-stocksen-pitea-dansar-och-lerVår nuvarande VD Jan Wimander aviserade redan i maj att sommarens festival skulle bli hans sista i den rollen, berättar Gösta Lindbäck, styrelseordförande PDOL AB.

Jag har varit med i rekryteringsarbetat kring min ersättare och kommer stanna kvar i organisationen som programansvarig och artistbokare samt styrelseledamot, berättar Jan Wimander.

Den 1 januari 2010 tillträder Åsa Stocksén som Festivalchef för Piteå Dansar och Ler AB. Åsa arbetar för närvarande med PR & event via byrån Dixie PR där hon behåller ett engagemang även framöver.

Åsa känns som helt rätt person för att utveckla Piteå Dansar och Ler vidare tillsammans med övriga gänget i organisationen, säger Christina Skoog, Styrelseledamot i PDOL AB.

Jan Wimander lämnar alltså sin nuvarande roll. Han har jobbat med PDOL under 8 festivaler varav 4 år av dessa i rollen som Festivalchef.
Vi har varit mycket nöjda med det Jan åstadkommit och på det sätt han utvecklat bolaget och festivalen, säger Lindbäck.

Åsa har ett förflutet inom musikindustrin på bland annat dåvarande PolyGram samt Stockholm Label Group /Stockholm Records. Åsa har även drivit företag och arbetat på konsultbyrån JKL. Åsa har på senare år varit involverad i arrangemang som Melodifestivalen Skellefteå 2005 och 2009.

20-årsjubiléet av Piteå Dansar och Ler kommer att äga rum den 28 juli till 1 augusti 2010 och bland de artister som kommer att uppträda finns Lars Winnerbäck som gör sin enda spelning norr om Östersund under sommaren på Piteå-festivalen.

Rulla till toppen