Pink till Göteborg i sommar

pink

Efter att ha sålt makalösa två miljoner biljetter till Funhouse Tour 2009, som landade i Sverige med buller och brak den 10 november 2009 och fyllde ett sprängfyllt Ericsson Globe i Stockholm till bredden med eufori, bekräftade P!NK via Twitter att hon kommer tillbaka under 2010 med The Funhouse Summer Carnival Tour, med premiär i Köln den 29 maj. Turnén landar på ett för kvällen specialdesignat Ullevi, Göteborg, den 23 juli. Special Guests är svenska rockidolerna Takida. Biljetterna släpps fredagen den 12 februari.

P!NK:s lika fenomenala som rekordsäljande Funhouse Tour kommer inför sommaren 2010 transformeras till en spektakulär helt ny produktion som osökt för tankarna till karnival. Turnén kommer med start i juni att rulla in och landa på arenor under bar himmel i hela Europa. Hundratusentals fans kommer att få chansen att se P!NK och hennes blandning av högenergisk show, gigantiska hits och spännande visuellt framträdande. Som liveartist står P!NK i en alldeles egen kategori, inte bara har hon en lång rad massiva hits, hon har även rösten att framföra dem live och en energi på scenen som inte går att missta. Hon är den här generationens ultimata artist.

Idag kan Live Nation bekräfta att P!NK med The Funhouse Summer Carnival Tour landar på Ullevi, Göteborg, den 23 juli 2010, och detta för en unik föreställning på stadens paradarena Ullevi. Scenbyggnationen kommer att vara unik, med en intimare tappning än vi är vana att se den. Med scenen placerad framför den ena långsidan blir resultatet ett kortare avstånd till scenen och större möjlighet för publiken att stå nära den nästan våldsamt karismatiska superstjärnan.

Tor Nielsen, promotor Live Nation, kommenterar bokningen: ”Ullevi har under många år varit Sveriges utomhusarena nummer ett, och världens största artister har gjort fantastiska konserter där. Att nu ta traditionen vidare med den nya generationens artister i form av P!NK känns helt rätt.”

P!NK är en artist som inte gör någonting halvt – hon har sålt mer än 30 miljoner skivor över världen och hennes Funhouse Tour är den femte bäst säljande turnén under 2009, med rekordsiffror i Australien där 58 utsålda arenor gav en biljettförsäljning som översteg 650.000 biljetter. Efter en ojämförbar efterfrågan rullade Funhouse Tour inte bara en, utan två, vändor över Europa. I Stockholm fanns sedan månader innan showdatum i november inte en plats ledig.

Albumet ”Funhouse” har sålt över fem miljoner exemplar världen över, och i Sverige är skivan snart uppe i Platinastatus. Med inte färre än 16 listettor på singellistan i USA, och den nya balladen I Don’t Believe You på svenska radiolistans tredjeplats finns egentligen inget att bråka om. P!NK är en av världens största stjärnor.

Som om inte P!INK vore nog bjuder denna afton även på ett av Sveriges ledande rockband och en framgångssaga både vad gäller fansens kärlek , skivförsäljning och förmåga att hålla sig kvar på topplistor (tio veckor som etta på Tracks, 50 veckor på listan totalt blev ett snyggt trekord för bandet i fråga) i vecka efter vecka. Om vi säger ”Curly Sue”, vad säger ni då? Javisst, vi pratar om Takida!

Takida är bandet som levererat hit efter hit. Senaste singeln ”The Things We Owe” följer i samma fotspår som sina föregångare och roterar flitigt på landets radiostationer. Albumet ”The Darker Instinct”, uppföljaren till genombrottsskivan ”Bury The Lies”, sålde Guld omedelbart och allt pekar på att även den når Platina inom kort. Och nu forsätter framgångssagan utomlands. I höstas signade Takida med ett av världens största skivbolag och blev därmed stallkollegor med band som Slipknot och Nickelback. Sedan dess har bandet hunnit turnera i Tyskland ett flertal gånger och fler länder står nu på tur att få ta del av det som väntas bli Sveriges nästa stora musikexport . På hemmaplan är succén redan ett faktum och snart får tusentals fans chansen den 23 juli på Ullevi.

Utöver denna redan fantastiska uppställning kommer ytterligare ett band öppna karnevalkvällen på Ullevi. Vilka det blir meddelas inom kort!

Konsertinformation
23.07 Ullevi, Göteborg

Närmare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen