Petter firar 15 år sedan debutalbumet

26 augusti är det på dagen 15 år sedan Petter släppte sitt debutalbum ”Mitt sjätte sinne”, en milstolpe i svensk musikhistoria med klassiker som ”Mikrofonkåt” och ”Vinden har vänt”. Petter firar jubileet med att släppa en fullspäckad jubileumsutgåva av skivan ”Mitt sjätte sinne”. Dessutom gör Petter på årsdagen även en exklusiv livespelning på Tyrol i Stockholm där hela ”Mitt sjätte sinne” kommer att framföras live, från början till slut.

Det var när ”Mitt sjätte sinne” kom 1998 som hiphop på svenska slog igenom på bred front i Sverige. Petters debut, idag räknad som en av de svenska albumklassikerna, blev en korköppnare. Plötsligt small det till och svensk media och musikbransch, som fram tills då mest intresserat sig för amerikanska lyx- och gangsterrapare, kunde inte få nog av svensk hiphop. Men framförallt växte intresset hos publiken. Petter tog hem tre Grammis det året, för Bästa textförfattare, Bästa nykomling och, anmärkningsvärt nog, för Bästa manliga artist pop/rock. Innan Petter slog igenom fanns det enligt musikbranschen ingen anledning att ha en priskategori för svensk hiphop. Tydligare än så blir det inte. Därefter följde den första guldskivan och på den en framgångsrik karriär som än idag är tveklöst relevant, både för svensk hiphop och en imponerande stor publik.

Det har varit en fin vår för Petter som förutom turnén med Ison & Fille släppt sin åttonde skiva ”Början på allt”, som har fått fantastiska recensioner. Radiohiten ”Håll om mig” tillsammans med Daniel Adams Ray har redan sålt Guld.

På 15-årsdagen, den 26 augusti, ger alltså BABA recordings/Sony Music ut en fullspäckad jubileumsutgåva av ”Mitt sjätte sinne”, både fysiskt och digitalt.

Jag är extremt stolt över att ha hållit på i så många år och aldrig lättat på gasen. ”Mitt sjätte sinne” är en milstolpe på många sätt, både för mig och för andra, så är det någon skiva jag ska köra live från början till slut så är det den. Jubileumsgåvan lovar jag kommer bli något unikt. Vi är många som bär starka minnen från den tiden så det kommer bli grymt, säger Petter.

Information om biljetter till jubileumsspelningen på Tyrol

Rulla till toppen