Peace & Love anordnar festival på Kuba

x-alfonso-2

Peace & Love vill sprida så mycket fred och kärlek som möjligt och efter tidigare projekt i Chile, Texas och Kina har nu turen kommit till Kuba. Arrangemanget ordnas tillsammans med skivbolaget National och äger rum den 25-26 mars under namnet Peace & Love Havanna i huvudstaden Havanna. Artister är några av Kubas största artister samt de svenska akterna Timbuktu & Damn!, Looptroop Rockers och The Baboon Show.

Att åka till Havanna och spela tror jag blir en av de absolut största saker som har hänt mig i mitt musikaliska liv. Att säga att det ska bli kul är en underdrift. Det kommer att bli omvälvande, säger Jason ”Timbuktu” Diakité.

Tanken är att arrangemanget görs för de vanliga kubanerna och att detta ska bli ett uppskattat och årligt återkommande event på Kuba. Festivalen äger rum i Los Jardines de Las Tropical i Havanna under den 25 och 26 Mars. Entréavgiften är 20 kubanska pesos (cirka 6 svenska kronor) och Las Tropical har kapacitet att ta 10 000 besökare per dag.

Spännande och intressant att göra det på Kuba, våra grundvärderingar är inte geografiskt bundna. Kuba är också ett musikaliskt land med stolta traditioner inom musiken, säger Urban Näslund, projektansvarig från Peace & Love.

X-Alfonso är en av medarrangörerna på plats såväl som en av Kubas mest populära artister och en av de som kommer att spela på arrangemanget. X-Alfonso är även officiell UNICEF-ambassadör på Kuba. Förra året gjorde han bland annat en spelning på Peace & Love-festivalen i Borlänge.

Jag älskade det! Stämningen på plats, alla glada miner och mixen av musik inspirerade mig, och jag började drömma om ett liknande evenemang på Kuba. Nu är det verklighet och det känns helt fantastiskt, säger X-Alfonso.

Klara artister för Peace & Love Havanna
-Timbuktu & Damn!
-Looptroop Rockers
-X-Alfonso [CU]
-The Baboon Show *

*The Baboon Show har bland annat gjort en framgångsrik turné i Kina, varit nominerade som bästa rockakt på årets P3 Guld och är även nominerade i kategorin Årets rock/punkrock på Manifestgalan som äger rum i början av februari. Galan arrangeras av Sveriges oberoende musikproducenter, SOM.

Totalt kommer cirka 6 kubanska och 5 svenska akter att uppträda under Peace & Love Havanna.

Rulla till toppen