Paul Gilbert till Sverige i april

I april kommer den amerikanske gitarristen Paul Gilbert (Mr. Big, Racer X etc) till Sverige och besöker Stockholm 20 april och Göteborg 21 april. Med sig har han musikerna Thomas Lang (trummor), Kelly LeMieux (bas) och Emi Gilbert (keyboard).

Paul Gilbert är en av förgrundsgestalterna i bandet hårdrockbandet Racer X, som är kända för sina komplexa och snabba låtar. I slutet av 80-talet lämnade Paul Racer X för att bilda Mr. Big, som hade flera stora hits som ’To be with you’ och ’Wild world’. Idag är Paul soloartist men spelar då och då med sitt gammal band Racer X.

2012 släppte Paul sitt 12e solo album Vibrato som överlag fått fina recensioner.
På scen får vi förutom Paul Gilbert möta fantastiske trumslagaren Thomas Lang, basisten Kelly LeMieux och Emi Gilbert på keyboard. Dessa herrar medverkade även på Paul Gilberts senaste album Vibrato.
Vi hade en bra kemi i studion, men detta kommer att bli än mer exalterande live på scen., säger Paul Gilbert – det är klart att vi kommer att spela flera låtar från albumet, men vi kommer även att spela låtar från mina tidigare album och nya överraskningar också, fortsätter Paul.

Det har varit ett par år sedan jag har varit Europa med mitt eget band. Jag har så många nya idéer som gitarrist. Jag kan inte vänta med att spela för alla!, säger Paul Gilbert

Paul har gjort tre stora europeiska soloturer som soloartist, samt en senaste turné med Mr. Big i 2011. Och nu är det dags för Paul att bekanta sig med den svenska publiken.

Turnédatum:
Lördag 20e april – Kolingsborg, Stockholm
Söndag 21a april – Sticky Fingers, Göteborg

Paul Gilberts Sverige-spelningar

Rulla till toppen