Pat Metheny och hans Orchestrion Sverige-aktuella

pat-metheny-2009

Pat Methenys projekt ”Orchestrion” är en idé som ursprungligen uppkom på slutet av 90-talet men som först i år kunde spelas in med dagens nya teknik. Konceptet ger musikern frihet att fritt exprimentera och utnyttja sin improvisationsförmåga med hjälp av modern teknik. Metheny spelar alla instrument själv, eller gör ljud med olika saker, en penna, en gitarr, ett piano eller något annat som fanns till hands…

Detta är en idé som Metheny haft ända sen han var liten som nu äntligen har gått i uppfyllelse. Live så kommer albumet att framföras solo av Metheny med en rad instrument på scen som kontrolleras av ”robotar” det vill säga; dagens teknik har hittat en lösning på problemet att en man bara kan spela på ett instrument i taget.

”At least for me, this takes the term ”solo record” into some new and interesting areas, somewhat recontextualizing the idea of what constitutes a solo performance by a single musician. This project is the result of a lifelong dream in this area that dates back to my early youth.”

Pat Metheny och hans Orchestrion projekt kommer till Stockholms konserthus på Onsdag.

Närmare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen