Pacific! lanserar nytt projekt

pacific

Göteborgska Pacific! tar ut svängarna rejält i sitt nya projekt Narcissus. Det är inte romantisk electropop eller avantgarde-balett: det är både och.

Efter kritikerrosade albumet Reveries (2008) funderade Daniel Högberg och Björn Synneby på vilken väg man ville gå. Med inspiration från Paris tidiga 1900-tal och dess kreativa anda av konstant nyskapande och starka känslor, beslöt man att ta sats ur utmanande möten mellan konstnärliga genrer.

Tillsammans med koreografen Olof Persson och dansarna Rebecca Evanne och Lina Räftegård kommer Pacific! i Narcissus bjuda klubbpubliken på en helt ny upplevelse. Med en scenografi som bygger på spegling i högblank yta, kommer bandet och dansarna framföra den tidlösa historien om nymfen Echo och hennes älskade Narcissus. Deras relation tar upp många av de problem människor ställs inför även idag: ytlighetens lockelse, rädslan för att sticka ut och vara sig själv, den tillrättalagda självbildens förtrollning o.s.v.

– Det här handlar oerhört mycket om aktuella frågeställningar, förklarar Daniel. Det är en gammal myt men den är samtidigt helt tidlös. Den speglar perfekt den tid vi lever i och de utmaningar unga människor står inför.

Under en ambitiös klubbturné hösten 2009 kommer Pacific! möta sin publik med stort mod. Att ta det hela från ”vanliga” spelningar till en crossover-föreställning med inslag av dans och teater kräver starkt självförtroende.

Vi är helt säkra på vad vi gör, fortsätter Björn. Vi vet att materialet håller. Myten har fascinerat i flera tusen år. Att jobba med Olof Persson och dansarna är dessutom att kunna njuta av ett skapande som är totalt gränsöverskridande. Vi har dessutom hämtat inspiration i den modernistiska miljön i Paris, med Salvador Dali, Coco Chanel, Satie, Ravel och Débussy. Vi är helt övertygade om att publiken kommer att uppskatta det här. Det är ett allkonstverk.

Pacifics! moderna electropop har redan fångat sin publik i ett soligt och kärleksfullt grepp. Med Narcissus kommer bandet att kunna knyta nya fans till sig.

– Vi vet att vi är romantiskt lagda och det är väl det våra fans gillar, avslutar Daniel. Nu får vi chansen att skapa nya synteser av gammalt och nytt på vårt eget sätt. Musik, ljus, dans, rörelse, känslor och en fantastisk berättelse. Bättre än så kan det nog inte bli.

Pacific! är skivaktuella till våren 2010 på EMI, med Narcissus i albumform.

Datum:
18/9 – KB, Malmö
25/9 – Debaser Medis, Stockholm
27/9 – Trädgården, Göteborg

Biljetterna släpps i morgon!

1 reaktion på ”Pacific! lanserar nytt projekt”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen