Oskar Linnros och Syster Sol till Storsjöyran

Oskar Linnros aktuell med uppföljaren till sin succédebut, reggaedrottningen Syster Sol samt Dani M, Stor och Linda Pira -tre av de starkaste unga namnen på hiphopscenen kommer till Yran.

Oskar Linnros
Oskar Linnros är tillbaka med guldsäljande singeln ”Hur Dom Än” och den 29 maj släpps hans efterlängtade andra album ”Klappar och Slag”. Han släppte sin hyllade och platinasäljande solodebut ”Vilja Bli” i juni 2010. Albumet följdes av en utsåld sommar- och höstturné och singeln ”Från och med du” blev 2010 års mest spelade låt på P3. På Rockbjörnen hösten 2010 blev Oskar galans stora kung och tog hem två Rockbjörnar, en för årets genombrott och en för årets låt med ”Från och med du”. Oskar blev även Årets nykomling på Grammisgalan. Oskar Linnros meritlista är svindlande lång. Sedan den tidiga debuten som ena halvan av Snook har framgångarna avlöst varandra. Han har startat upp electrosuccén Maskinen och skrivit och producerat låtar till bland andra Veronica Maggio, Timbuktu, Petter och Fibes, Oh Fibes!.

Syster Sol
Med en värme och en självsäkerhet både på skiva och på scen hör Syster sol till en av landets främsta reggeaartister. Hon har fått oss att dansa till låtar som ”Gillar Din Vibe”, ”Mad mad mad” och ”Kärleksrevolt”. Nyligen röstade P3:s lyssnare fram henne som vinnare till Guldlejonet 2013, Musikguiden i P3:s egna reggaepris. Hennes musik har sin tydliga grund i reggaen men innehåller även influenser från electro, techno, hiphop, soul och jazz. Detta ger ett unikt och vågat sound som tar dig på en resa genom Syster Sols värld av toner och sound. Texterna har en själslig prägel med självutlämnande inslag och kraftfulla slagord. Nyligen signade Syster Sol med inflytelserika skivbolaget Svenska inspelningar (Oskar Linnros, Veronmica Maggio) och i vår släpps äntligen ny musik.

Dani M
Som ett av de hetaste nya namnen på den svenska scenen har Dani M på rekordtid blivit en stjärna under mediaetablissemangets radar. Sedan han lyftes fram av Labyrint för drygt ett år sen har den unge sångaren/rapparen staplat Youtube-hitsen på hög och är nu redo att börja släppa material i eget namn. I höstas släpptes Motstånd och Meningslös, två tunga hiphop låtar med tänkvärda texter. Uppföljaren De e lugnt var en dansant dänga av rang, utan att göra avkall på budskapet. Och nyligen kom låten som direkt gör anspråk på titeln ”årets klubbhit”. ”Naiv ft Jacco” är en 3 minuter och 34 sekunder lång uppvisning i hur svensk hiphop kommer att låta i framtiden.

Stor & Linda Pira
Stor dök upp mer eller mindre från ingenstans när han vann ”Årets Hiphop” på 2010 års P3 Guld. Med sin första mixtape Nya skolans ledare slog han knockout på den svenska kritikerkåren och imponerade på hela scenen med ett knivskarpt flow och en känsla som får en att vilja ta till det uttjatade uttrycket ”swag”. I höstas november släpptes singeln ”Rom o kush” som P3 direkt utnämnde till ”Vinterns stora klubbhit”. Låten gästades av rapparen Linda Pira, precis som Stor en del av gänget kring Redline-studion. Hon är i egen rätt en av den svenska hiphopscenens mest spännande nya namn. På Yran gör duon ett gig tillsammans som ingen vän av modern rap vill missa!

Klara för festivalen sedan tidigare är bl a Alice Cooper (US) Bad Religion (US), In Flames, Crystal Castles (CAN), First Aid Kit, Mando Diao, Stiftelsen , Ulf Lundell, Darin, Johnossi, Adrian Lux, Olle Ljungström, El Perro Del Mar mfl.

Rulla till toppen