Oscar Zia släpper debutsingel

Oscar Zia är 16 år och har inom loppet av ett drygt halvår gjort ett avtryck som skulle kunna beskrivas som en blixtförälskelse hos den unga publiken. Oscar blev först känd för den svenska publiken i höstas när han slog igenom som flickidol i TV4:s X-Factor,vilket i sin tur ledde till att han fick chansen att sjunga med Behrang Miri på hiten ”Jalla Dansa Sawa” i Melodifestivalen 2013.

Knappt hade strålkastarna slocknat innan Oscar presenterades som en av deltagarna i den åttonde säsongen av TV4 långköraren ”Let’s Dance”. Där har han gjort succé och är nu bland de fem sista paren i tävlingen.

Parallellt med repetitionerna har Oscar spenderat mycket tid i studion och det har resulterat i debutsingeln ”#fail” (hashtag fail) som skrivits och producerats av Joy och Linnea Deb – som också ligger bakom årets svenska Melodifestivalvinnare ”You” med Robin Stjernberg. Oscar beskriver låten som en skön gitarrpop-dänga fylld med alla de känslor man har så här års när sommaren och äventyret väntar runt hörnet.

Digital release 13 maj och fysiskt i slutet av månaden på EMI.

Oscar Zia medverkar den 26/5 på Childhood dagen på Gröna Lund och kommer till sommaren ses på flera festivaler och i flera TV-sammanhang.

Rulla till toppen