Osämja i Slayer

Nyligen så lät det amerikanska thrash metal-bandet Slayers trummis Dave Lombardo igår kväll meddela att han inte kommer att medverka i bandets festivalturné i Australien som påbörjas nu på lördag i Brisbane. Anledningen ska vara att han efterfrågat detaljerad information och dokument angående hur bandets intäkter delades upp. Enligt Lombardo så ska hela 90% av Slayers turnéintäkter ha dragits av som utgifter, däribland professionella avgifter till management, vilket kostar bandet miljontals dollar och lämnar blott 10% eller ännu mindre att dela mellan de fyra bandmedlemmarna.

Lombardo och Slayers sångare Tom Araya lät anlita revisorer för att ta reda på vad som verkligen hände med bandets intäkter men de fick aldrig tillgång till nödvändig information och dokument. Under julledigheten så insåg trummisen att han turnerat över hela världen under 2012 men att han fortfarande inte fått betalt eller korrekt bokföring för årets arbete. Han blev också tillsagd att han inte skulle få betalt innan han skrivit på ett långt kontrakt som bland annat förbjöd honom att ge intervjuer eller göra uttalanden som har med bandet att göra.

Förra måndagen så repade bandet inför turnén i Australien och då föreslog Lombardo en ny affärsmodell för Slayer. Gitarristen och bandets ledare Kerry King var inte intresserad av att göra några förändringar utan sa att om han ville bråka om det så skulle han hitta en annan trummis. På torsdagen skulle gruppen återigen repa tillsammans men Kerry dök aldrig upp. På eftermiddagen fick Lombardo ett e-postmeddelande från bandets jurister där han fick veta att han kommer att ersättas för spelningarna i Australien.

Dave Lombardo var tillsammans med Kerry King en av de som var med och bildade Slayer redan 1981. Han har dock varit borta från bandet under perioder sedan dess. Hans ersättare för Australien-turnén är Jon Dette som tidigare spelat med Slayer. Numera spelar han med Anthrax som tillfällig ersättare för Charlie Benante som har en del personliga angelägenheter att ta hand om på hemmaplan och därför inte kan lämna USA.

Rulla till toppen