Opeth ger unik konsert på Cirkus i mars

opeth-2009

Svenska Opeth, ett av de mest respekterade och hyllade metalbanden i världen under de två senaste decennierna, kommer som vi tidigare berättat att fira sitt 20-årsjubileum med ett fåtal unika konserter under våren 2010. Nu har de sex datumen bekräftats och vi kan avslöja att de konserterna kommer att äga rum i Stockholm, Essen, Paris, London, New York City och Los Angeles. I Stockholm är den 30 mars och Cirkus som gäller.

Bandets frontman och låtskrivare Mikael Åkerfeldt kommenterar firandet så här:

”I can’t believe it, but…fuck…we’re celebrating 20 years!! 20 years I’ve been in this band, ever since I was 16! It’s insane! As far as I remember, we’ve never had a release party, never celebrated anything officially. Well, now is the time, you hear?”

Vid varje spelning kommer Opeth att framföra två skilda delar. Den första delen kommer att bestå av bandets genombrottsalbum, det episka ”Blackwater Park” (dock inte bandets bästa om jag själv får bestämma), som kommer att spelas i sin helhet. Den andra delen kommer att bestå av utvalda låtar från bandets långa karriär.

I London kommer Opeth att uppträda på prestigefyllda Royal Albert Hall och i Essen på lyxiga Lichtburg, den äldsta biografen i Tyskland.

Vid varje spelning kommer exklusiva VIP-paket att säljas vilka kommer att bestå av ett laminerat VIP-pass, tillträde till soundcheck, en träff med bandet, en t-shirt unik för varje enskild konsert, ett signerat turnéprogram och en specialversion av ”Blackwater Park” samt en 30 minuter lång dokumentär om bandet som aldrig tidigare visats.

Turnédatum:
Mar. 30 – Cirkus – Stockholm, Sweden
Apr. 01 – Lichtburg – Essen, Germany
Apr. 03 – Bataclan – Paris, France
Apr. 05 – Royal Albert Hall – London, UK
Apr. 07 – Terminal 5 – New York, NY
Apr. 09 – The Wiltern – Los Angeles, CA

Biljettsläpp till spelningen på Cirkus i Stockholm väntas avslöjas inom kort.

Rulla till toppen