One Little Indian tecknar avtal med Playground Music

Det sa bara klick! Glädjen är stor och firandet är redan i full gång! Det är med all stolthet och entusiasm i världen som Playground Music kan presentera vårt nya samarbete med One Little Indian.

I mer än 20 år har One Little Indian vart ett stilbildande skivbolag och etablerat sig som ett säkert kort bland sina likar. Det Londonbaserade bolaget grundades 1985 av medlemmar från det anarkistiska punkbandet Flux of Pink Indian. Med anarkin i bakfickan och en D.I.Y.-attityd valde de som ett nyblivet skivbolag att under 80-talet ändra sin musikaliska inriktning mot det mer elektroniska hållet. En av de första signingarna blev The Sugercubes, vars debut blev One Little Indians första internationella release, och ett album som idag sålts i miljoner ex.

90-talet blev en avgörande och viktig period för One Little Indian. Succésläppen fortsatte album från Björk, The Shamen, Skunk Anansie och Country House Acid-kollektivet Alabama 3. Förutom att släppa en hel drös med bästsäljare, startade man också andra filialer; som Clean-Up Records, Elemental Records, Partisan Records och Fatcat Records som har stått för släpp med artisterna Sigur Rós, Sneaker Pimps, Sinead O’Connor och många andra.

Under 00-talet vände bolaget huvudet mot ännu en ny genre, folkmusik och lockade samtidigt till sig jättar som Paul McCartney med deras nu väl etablerat status som en av tungviktarna inom indiebolagsvärlden.

Playground inleder sitt samarbete som distributör med att släppa isländska Ásgeirs ”In The Silence” 30 oktober. Albumet är en engelsk översättning av det hyllade debutalbumet ”Dýrð í Dauðaþögn” (Dyrd I Daudathogn) där Ásgeir sjöng på färöiska, med texter översatta av John Grant.

Rulla till toppen