Om Tamikrest – Tuareg Rock från Nordmali”

Tamikrest är en ung generation av tuaregnomader från norra Mali, som har gjort sig kända för sin ökenblues. De har förnyat genren med influenser från västerländsk rockmusik, Algerisk musik, flamenco och Pink Floyd.

Tamikrest Tuareg
Tamikrest

Tragiska Historier bakom Tamikrests Musik

Musiken handlar om tuaregernas kamp för sin existens. Deras uppror 2012 ledde till en kortvarig fristående stat, som senare ockuperades av al-Qaida och fritogs sedan av fransk militär. Det är dessa erfarenheter som ligger bakom den smärtsamma fonden i Tamikrests vackra och tragiska ökenblues.

Viktig och Stark Musik från Tamikrest

Gitarrerna ylar och sångaren Ousmane Ag Mossa sjunger vackert och vemodigt om kampen för sitt folk, det är starkt, unikt och viktigt musik. Live är det enormt starkt.

Nya Albumet Tamotaït

Tamikrest har släppt sitt nya album Tamotaït med sånger om protester, förtryck, revolution och en positiv framtid. Soundet är deras typiska ökenbluesiga gung och melodierna en mix av traditionell afrikansk musik och västerländsk rock.

Tamikrest Live Lördagen den 18 Mars 2023

Tamikrest kommer att uppträda live på lördag den 18 mars, med sin starka och smärtsamma rock. Detta är en möjlighet att uppleva deras unika och viktiga musik på scenen.

Rulla till toppen