Ny video från Fever Ray

fever-ray

Idag är det världspremiär för Fever Rays nya video till Keep The Streets Empty For Me, en låt som skrivits tillsammans med Cecilia Nordlund. Videon ser du själv nedan.

Videon är regisserad av Jens Klevje och Fabian Svensson, en dynamisk regissörsduo inom konstnärlig rörlig bild. De är verksamma i Malmö där de driver den visuella byrån Conjunction.se.

De berättar själva:
”Fever Ray och Keep the Streets Empty träffade oss med sitt ödesmättade ljud och bilder av övergivna nattliga förorter växte fram. Vi ville fortsätta den resa som startades i de förgående videorna och vår ambition var att fånga känslan på ett direkt och äkta sätt samt att skapa en video där dröm och verklighet sammanflätas.”

I videon medverkar den japanska performanceartisten och arkitekten Megumi Matsubara som huvudaktör och Camilla Jernmark som den hemlösa flickan.

Ljus: Thomas Romlöv
Styling: Camilla Jernmark

Fever Ray laddar just nu för den sista turnéturen innehållande sju Europa datum.1 december spelar Fever Ray på Cirkus i Stockholm. Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Deluxeversionen av Fever Rays album finns ute nu, innehållande covers av Nick Cave och Vashti Bunyan.

Se www.feverray.com för mer info.

Rulla till toppen