Ny musik från Amir Chamdin

amir-chamdin-mean-streets

Musikaliskt låter det inte som något annat mångsysslaren / långfilmsregissören / popstjärnan Amir Chamdin hållit på med. En del kallar det för galen rockabilly-Tarantino-sjuttiotals-soul. Andra för svängig post-punk-pop eller spagettiwestern. Att kategorisera Mean Streets är, som sagt, inte det enklaste.

Tanken var aldrig att spela in en skiva, utan mer att ha roligt i studion och se vad som kunde komma ut i slutändan. Inget mål, inga färdigritade planer. Efter några nätter med trummisen Brady Blade började det dock växa fram några demo-inspelningar i varierande stilar. Och precis det var meningen hela tiden. Att inte fastna i förutbestämda mönster utan bara se vad som kommer ut när människor och musiker möts i en studio.

Projektet växte sig mer seriöst. Nicke Andersson (The Hellacopters) kallades in och bidrog som producent, musiker och låtskrivare. Inspelningarna flyttades till Studio Cobra med Konie (Martin Ehrencrona) som tekniker & medkompositör och plötsligt hade de anspråkslösa demonätterna i studion vuxit till ett fullfjädrat album. Och Amirs soloskiva till ett tydligt koncept.

Men hur bra är det då? Galet bra.

Ladda ner första singeln ”Bliss” gratis på: www.meanstreets.se.

Mean Streets album släpps den 30 september 2009 av Sheriff Records/Warner.

Rulla till toppen