NorrlandsOperan får ökat bidrag

NorrlandsOperan i Umeå är en av landets scenkonstinstitutioner som får höjt verksamhetsbidrag av Kulturrådet för 2010. NorrlandsOperan får totalt 44 216 000 kronor. Det står klart när Kulturrådets styrelse nu har fattat beslut om årets regionala verksamhetsbidrag.

NorrlandsOperan får drygt 1 667 000 kronor mer i statliga bidrag än de fick 2009. Det ökade bidraget ska bland annat användas till att förbättra villkoren för konstskaparna.

Kulturrådet prioriterar i år regioner som ökar bidragen till kulturverksamhet av hög kvalitet och vi hoppas på det sättet öka resurserna för kulturen, säger Kulturrådets generaldirektör Kennet Johansson.

Kulturrådet fördelar varje år verksamhetsstöd till regionala scenkonstinstitutioner och regional musikverksamhet. Totalt får 58 regionala scenkonstinstitutioner i landet dela på 787,7 miljoner kronor i bidrag under 2010. Det handlar om 21 teaterinstitutioner, fyra operahus samt Cirkus Cirkör, Oktoberteatern, Västanå Teater, NorrDans och Norrlands nätverk för Musikteater och Dans (NMD). Kulturrådet ger också bidrag till nio orkestrar och regional musikverksamhet i 20 län.

Hela listan över beviljade bidrag finns på Kulturrådets webbplats: www.kulturradet.se/beviljadebidrag.

Rulla till toppen