Nocturnal släpper ny singel

13:e mars släpps Nocturnals nya singel “One of a Kind” från bandets kommande självbetitlade debutalbum. Hårda bluesdoftande riff arbetar sida vid sida med psykadeliska jam där symbolik och en pessimistisk syn på sin samtid vävs ihop till en helhet med budskap om mörka omen. PSL/SVT har premiärvisat videon “One of a Kind” som släpps som singel tillsammans med B-sidan “Night Rainbow”. Skivan släpps på 12- tums vinyl samt digitalt av Gaphals.

Debutalbumet ”s/t” är inspelat av Joakim Kärling på Whitelight Studio i hemstaden Linköping. Den gemensamma tanken innan Nocturnal gick in i studion var och är fortfarande att aldrig spara på krutet, vilket är en tydlig koppling till 70-talets nyskapande rock vars lekfullhet genomsyrar bandets sound. Stora delar av skivan är skrivna i direkt anslutning till studion vilket ger en naken och ärlig känsla som tillsammans med den tämligen återhållsamma ljudbilden främjar feelingen till skillnad från många av nutidens överarbetade produktioner. Albumproduktionen har skalat av soundet från debutsingeln “Until the morning light” och utvecklar en mer säregen och musikalisk identitet som talar för sig själv.

“S/t” kommer att vara tillgängligt på Spotify, Itunes och hos alla andra större digitala handlare, samt som CD och vinyl.

Rulla till toppen