Musik i Dalarna får ny musikchef

staffan-beckerStyrelsen för Musik i Dalarna utsåg igår Staffan Becker till ny musikchef i Dalarnas län. Staffan Becker har hela sitt yrkesverksamma liv varit knuten till Kungliga Filharmonikerna i Stockholms Konserthus och varit en del av det musikerkollektiv som tillsammans med chefdirigenterna Alan Gilbert och numera Sakari Oramo med skärpa planterat orkestern på den internationella kartan.

Staffan började sin anställning som kontrabasist hos Kungliga Filharmonikerna 1990, direkt efter avslutade studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hans stora intresse för administrativa frågor ledde honom snart till förtroendeuppdrag i både orkesterstyrelse och programråd, där han kände sig synnerligen stimulerad. Det var i de regelbundna kontakterna med den administrativa och konstnärliga ledningen i Stockholms Konserthus som hans intresse för långsiktiga frågor blev tydliga. Staffan läste parallellt in en ekonomie kandidatexamen vid Stockholms universitet.

Sedan två år tillbaka är Staffan Becker ledamot i Sveriges artisters och musikers intresseorganisation (SAMI). Detta gav insikter som Staffan menar kommer honom väl till pass i det nya uppdraget. Han känner en stor ödmjukhet över att styrelsen för Musik i Dalarna velat satsa på en administrativt relativt oprövad kraft och gläder sig åt att med sin hustru Hanna, jurist, och två barn flytta till Dalarna.

”Staffan Becker har en gedigen erfarenhet som musiker efter 20 år som kontrabasist i Kungliga Filharmoniska orkestern i Stockholm. Till det har han lagt en teoretisk examen från universitetet med studier i ekonomi, juridik, organisation och ledarskap. Med sin lugna och förtroendeingivande personlighet tror jag att han är rätt person att leda Musik i Dalarnas utveckling mot framtiden. ” säger styrelsens ordförande Inga-Britt Kronnäs Samils.

Rulla till toppen