Muse till Stockholm i oktober

muse

”För mycket av det goda kan vara underbart”, har skådespelerskan Mae West sagt. Hon hade knappast brittiska rockhjältarna Muse i åtanke, men nog är det en passande beskrivning av dem. Under de tio år som gått sedan debuten ”Showbiz” har trion alltid varit mer och större än alla andra, ett Radiohead eller Rush för superhjältar, ett band som inte nöjer sig förrän de är pampigare än pyramiderna.

Därför är det extra roligt att kunna presentera Muse i en förhållandevis intim konsertlokal som Hovet i Stockholm, där de spelar den 24 oktober. Till och med folk som inte är fans erkänner att Muse är ett fantastiskt liveband och suget efter en Sverigespelning är större än någonsin efter fjolårets mäktiga liveutgåva ”H.A.A.R.P.”. Där blev låtar som ”Knights of Cydonia”, ”Starlight” och ”Take a Bow” färgstarkare än någonsin, ofta med nya riff och solon som gjorde scenupplevelsen unik. Har man hört Muse på allvar om man bara lyssnat på skivorna? Nej, bevisligen inte.

Lagom till att Muse välter ett stadium nära dig, ska dessutom femte studioalbumet ”The Resistance” vara släppt. Frontmannen Matthew Bellamy har antytt att en ny låt är som en femton minuter lång minisymfoni – som gjort för ett trollbindande liveframträdande. När bandet når Sverige har de precis bevisat sin storhet i USA som förband till U2, ett uppdrag yttert få artister klarar av utan att blekna i jämförelse. Men med Muse som support är det snarare U2 som kallsvettas innan de kliver på scenen.

Förra året hamnade låten ”Supermassive Black Hole” på soundtracket till den extremt populära vampyrthrillern ”Twilight”, en film som hittills har dragit in en halv miljard dollar i intäkter. Därmed finns det plötsligt en helt ny, och väldigt stor, generation av Muse-fans som aldrig har sett bandet live tidigare. Så en varning är på sin plats: våga inte vänta med att köpa biljetter.

Hemsidor:
www.muse.mu
www.myspace.com/muse

Speldatum:
LÖRDAG 24 OKTOBER – HOVET, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 5 juni, kostar 470 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 13 år.

1 reaktion på ”Muse till Stockholm i oktober”

  1. YAAAAAAAY!!!

    hehe – äntligen! älskar MUSE älskar MUSE älskar MUSE älskar MUSE…
    & måste ha biljetter, MÅSTE – de e bääääääst…….

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen